Curtarea societatii civile

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.60

nivel: Facultate

Terorile resimtite de populatie in ceea ce priveste globalizarea si amestecarea culturilor, sunt atenuate de aceste organizatii ale societatii civile, care apara nu numai drepturile oamenilor si ci istoria lor.

In cadrul OSC nu se apara doar cultura, ci si individul in esenta sa. Obiectivul acestora nu este acumularea de capital, ci coeziunea, protectia sociala si calitatea vietii.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Curtarea societatii civile

Terorile resimtite de populatie in ceea ce priveste globalizarea si amestecarea culturilor, sunt atenuate de aceste organizatii ale societatii civile, care apara nu numai drepturile oamenilor si ci istoria lor.

In cadrul OSC nu se apara doar cultura, ci si individul in esenta sa. Obiectivul acestora nu este acumularea de capital, ci coeziunea, protectia sociala si calitatea vietii. Mult timp s-a crezut ca nu vor putea supravietui aceste organizatii daca nu ar fi fost finantate de catre stat. Insa s-a dovedit ca acestea primesc subventii si donatii chiar de la populatia "protejata".

Organizatiile de acest fel asigura o siguranta sporita cetatenilor, deoarece nu au scopuri economice sau politice, ci protejaza valorile cetatenilor pe care ii reprezinta. Organizatiile societatii civile se bazeaza pe efortul fiecarei persoane de a ajuta persoanele din jur, pentru a spori bunastarea comunitatii.

Multi reprezentanti ai vietii economice vad acest sector ca o institutie sociala si un aparator al valorilor personale. Acest lucru se apreciaza luand in calcul si raza de actiune, dar si persoanele implicate. Organizatiile de acest fel au luat amploare in ultimul timp, fapt pentru care puterea politica se simte tot mai amenintata.

In urma acestui fapt, se contruieste un posibil parteneriat intre puterea statala si organizatiile societatii civile. De altfel, este surprinzator si faptul ca Uniunea Europeana a acceptat prezenta OSC la discutarea deciziilor politice. Cu toate acestea, societatea civila nu este bine primita de catre toti membrii Uniunii Europene.

OSC au fost desemnate avand "o functie de intermediere intre stat, piata si cetateni". Ele aduc "democratia participativa" in cadrul guvernarii politice, participand astfel la viata politica. Cu toate acestea, OSC sunt acceptate in scopul cresterii puterii politice si a popularitatii, cu atat mai mult cu cat in prezent puterea politica nu se bucura de adeziunea cetatenilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.