Cursuri de consiliere

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.78

nivel: Facultate

Aceasta tehnica este creata pentru ca dvs., ca partenerii de cuplu, sa faceti fata mai bine stresului zilnic si pentru a reusi sa cooperati in sarcinile vietii - Munca, Prietenia, Relatia de iubire, Spiritualitatea. Un contract este negociat inca de la prima sedinta. Contractul stabileste modus operandi prin care fiecare partener invata noi metode de relationare in cuplu. Daca metoda dovedeste suc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cursuri de consiliere

Aceasta tehnica este creata pentru ca dvs., ca partenerii de cuplu, sa faceti fata mai bine stresului zilnic si pentru a reusi sa cooperati in sarcinile vietii - Munca, Prietenia, Relatia de iubire, Spiritualitatea. Un contract este negociat inca de la prima sedinta. Contractul stabileste modus operandi prin care fiecare partener invata noi metode de relationare in cuplu. Daca metoda dovedeste succes in imediata apropiere a consilierii (3-5 sedinte), sunteti sfatuiti sa continuati individual (fara consilier). Dragostea si intimitatea este o sarcina pentru doi. Pentru a avea succes este nevoie de maxima cooperare, egalitate, respect si grija fata de celalalt.

Cand folosim termenul de cuplu ne gandim nu numai la cupluri casatorite ci si la relatiile de prietenie. Cei doi care formeaza un cuplu, vin impreuna cu doua perceptii diferite despre Sine, Ceilalti si Viata si cu doua seturi diferite de logica privata. Acest tehnica de lucru va ajuta la clarificarea modului in care facem alegerea in cuplu, despre nevoile psihologice in cuplu, radacinile incurajatii si descurajarii, comunicarea eficienta si pasii pentru rezolvarea conflictelor. Metoda va include activitati de imbogatire si sarcini pentru acasa.

Scopul consilierii maritale este acela de a ajuta cuplul sa-si dezvolte abilitatile necesare pentru:
- mentinerea unei casnicii/relatii sanatoase prin imbunatatirea abilitatilor de comunicare,
- imbunatatirea abilitatilor de ascultare si de intelegere a mesajului,
- dezvoltarea curajului pentru a face schimbari;
- ajutam cuplul sa depisteze care sunt schimbarile utile;
- recladirea relatiei intime;
- dezvoltarea unui program care sa ajute la rezolvarea conflictelor
- rezolutia privind conflictul;
- dezvoltarea abilitatilor de auto-ajutorare cu scopul de a cladi si mentine o relatie bazata pe respect mutual si egalitate.

Probleme ale cuplului
- infidelitatea;
- discrepante in ceea ce priveste dorinta sexuala (fantezii, moralitate);
- boala;
- efecte ale medicamentelor;
- trauma sexuala;
- abuz de droguri;
- homosexualitate;
- compulsivitate;
- idei distorsionate;
- lipsa relatiilor sexuale
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.