Curs de consiliere si formare a familiilor

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.98

nivel: Liceu

Problemele de natura socio-economica ale familiilor afecteaza intr-o mare masura copiii si conduc adeseori la imposibilitatea asigurarii unui trai decent, a hranei zilnice, a imbracamintei si incaltamintei adecvate, a cartilor si rechizitelor necesare, etc. Astfel, copiii ajung sa frecventeze scoala cu discontinuitate, atunci cand permit resursele materiale ale familiei, sau din neglijenta parinti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Curs de consiliere si formare a familiilor

Problemele de natura socio-economica ale familiilor afecteaza intr-o mare masura copiii si conduc adeseori la imposibilitatea asigurarii unui trai decent, a hranei zilnice, a imbracamintei si incaltamintei adecvate, a cartilor si rechizitelor necesare, etc. Astfel, copiii ajung sa frecventeze scoala cu discontinuitate, atunci cand permit resursele materiale ale familiei, sau din neglijenta parintilor, pur si simplu o abandoneaza. Majoritatea copiilor din familii sarace nu au conditiile necesare studiului, conditiile de locuire sunt precare, nu beneficiaza de sprijinul parintilor in pregatirea scolara avand in consecinta un randament scolar scazut.

Ajutorul social, alocatiile pentru familie si copii sau celelalte beneficii sociale pe care le primesc aceste familii nu acopera decat o parte a nevoilor de consum, fiind dependente de prestarea unor activitati ocazionale pentru completarea veniturilor. Astfel, grija zilei de maine devine acuta, generand incordare, tensiuni comportamentale, violenta etc. De cele mai multe ori, familiile aflate in aceasta situatie nu gasesc resursele interioare si puterea de a accepta schimbari majore care sa duca la depasirea situatiei.

Astfel, se multumesc cu putin, presteaza lucrari ocazionale, nu se simt capabili de a-si cauta un loc stabil de munca, nu au curajul de a-si schimba meseria sau de a face un curs de recalificare. Ca urmare a crizei si a neputintei proprii, familia se izoleaza, posibilitatile se restrang si apar complexele, iar din partea unor persoane se manifesta respingerea. Toate acestea conducand de cele mai multe ori spre alcoolism si violenta familiala.

Familii sarace au fost si vor fi, insa venind in sprijinul lor si cautand solutii viabile la problemele existente se incearca depasirea acestora si ridicarea nivelului de trai. Aceste familii vor fi ajutate sa depaseasca perioada de criza actuala, dar e necesar si aportul propriu si sprijinul prin care familia, indrumata si motivata, sa aiba curajul sa accepte si sa faca posibila schimbarea, atat pe termen lung cat si pe termen scurt.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.