Curs - Management comercial

1x punct

categorie: Management

nota: 8.78

nivel: Facultate

In cadrul economiei contemporane - caracterizata prin tendinta de globalizare si modernizare - comertul, prin sarcinile asumate si, in deosebi prin depasirea statutului sau de simplu intermediar, joaca un rol extrem de important atat in relatiile cu producatorii cat si in raport cu utilizatorii.

Importantei activitatii desfasurate de catre comert fata de cele doua categorii de parte[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Curs - Management comercial

In cadrul economiei contemporane - caracterizata prin tendinta de globalizare si modernizare - comertul, prin sarcinile asumate si, in deosebi prin depasirea statutului sau de simplu intermediar, joaca un rol extrem de important atat in relatiile cu producatorii cat si in raport cu utilizatorii.

Importantei activitatii desfasurate de catre comert fata de cele doua categorii de parteneri - producatorii si consumatorii - cu care conlucreaza sau se confrunta este legata de functiile sale specifice si de impactul acestora.

a) Cumpararea marfurilor de la producatori si transferarea acestora in depozite in vederea pregatirii lor pentru vanzarea catre utilizatorii finali sau intermediari
b) Stocarea marfurilor are in vedere necesitate de a asigura echilibrul dintre oferta si cererea de marfuri in cadrul pietei.

c) Fractionarea cantitatilor mari de marfuri pe care le livreaza productia, formarea sortimentelor comerciale si asigurarea micilor partizi care urmeaza a fi puse la dispozitia consumatorilor.
d) Transferul marfurilor catre toate zonele si punctele de consum - indiferent de departarea si gradul de izolare - pentru a fi vandute consumatorilor<
e) Crearea conditiilor de realizare efectiva a actului de vanzare cumparare

f) Promovarea produselor prin diferite tehnici (publicitate la locul vanzarii, merchandising, publicitate in mass-media distribuie de mostre.), care sa genereze dorinta de cumparare si sa determine actul de cumparare.
g) Cercetarea nevoilor utilizatorilor, a sugestiilor acestora, a capacitatilor de cumparare, a gradului de instruire, a obiceiurilor de consum, precum si a altor asemenea aspecte care stau atat la baza cererii de marfuri, cat si la cea a fundamentarii politicilor comerciale.

Ponderea activitatii comerciale si a celorlalte sectoare in economie este masurata prin mijloace aflate in concordanta cu aportul de valoare adaugata si indicatorii de ocupare, direct proportional, pe intreaga economie.

Majoritatea intreprinderilor din Romania, respective peste 75% functioneaza in domenii cheie ale economiei nationale care fac parte din sectorul serviciilor (comert, sport si divertisment, servicii pentru intreprinderi, hoteluri si restaurante, transport, constructii, industrie alimentara, comert cu masini si combustibili)., iar aproximativ 40% din totalul intreprinderilor actionau in domeniul comertului.

Evolutia economiei mondiale evidentiaza ca in toate tarile lumii comertul a devenit in mod progresiv un sector economic foarte dinamic, domeniul comercial cunoscand profunde mutatii pe toate planurile: metodele de aprovizionare cu marfuri, sistemele logistice, formele de distributie, modalitatile de amplasare geografica, managementul firmelor.

In acelasi timp comertul este foarte sensibil, receptiv, dar si vulnerabil fata de mediul ambiant, dovedind totodata si o mare capacitate de adaptare la noile conditii ale pietei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.