Curriculum disciplinar de informatica

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 7.96

nivel: Liceu

Scopul instruirii informatice în învățămîntul preuniversitar presupune:
pregătirea psihologică și practică a copiilor pentru aplicarea calculatorului la vîrsta preșcolară și școlară mică prin activități de joc, cunoaștere, instruire;
?
însușirea posibilităților calculatorului și formarea deprinderilor practice de lucru cu el;studierea informaticii ca știință care include elem[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Curriculum disciplinar de informatica

Scopul instruirii informatice în învățămîntul preuniversitar presupune:
pregătirea psihologică și practică a copiilor pentru aplicarea calculatorului la vîrsta preșcolară și școlară mică prin activități de joc, cunoaștere, instruire;
?
însușirea posibilităților calculatorului și formarea deprinderilor practice de lucru cu el;studierea informaticii ca știință care include elemente de algoritmizare, modelare, programare, logică, noțiunile de acumulare, păstrare și prelucrare a informației.

Realizarea scopului în studiu constă în:
?studierea sistemului de calcul ca instrument (editoare de text, editoare grafice și de sunet, tabele de calcul, sisteme de gestiune a bazelor de date etc.);studierea sistemului de calcul ca obiect (bazele logice și aritmetice ale tehnicii de calcul, structura și funcționarea calculatorului, dispozitivelor periferice, rețelelor de calculatoare);
formarea gîndirii algoritmice.

Gîndirea algoritmică prevede:?analiza structurală a problemei;divizarea problemelor complexe în probleme mai simple și reducerea lor la cele deja rezolvate;estimarea complexității algoritmilor destinați soluționării problemelor în studiu;utilizarea metodelor formale pentru elaborarea algoritmilor și scrierea programelor respective.

Cunoștințele din domeniul informaticii au un caracter universal și se aplică, practic, în toate domeniile activității umane.
3. Obiective generale la informatică
1.Cunoașterea conceptelor informatice fundamentale, unităților de măsură a cantității de informație, a metodelor de codificare și decodificare a informației textuale, grafice, audio și video.
2.Cunoașterea bazelor științifice ale tehnicii de calcul și ale tehnologiilor informaționale, algebrei booleene și sistemelor de numerație, limbajelor de programare, modelării și metodelor numerice.

3.Formarea gîndirii algoritmice și aplicarea cunoștințelor din domeniul limbajelor de programare pentru rezolvarea problemelor freecvent întîlnite în activitatea cotidiană.
4.Utilizarea calculatorului, rețelelor de calculatoare și a sistemelor informatice pentru colectarea, înregistrarea, organizarea, prelucrarea, analiza, reprezentarea și interpretarea datelor.
5.Formarea deprinderelor de utilizare a programelor de aplicații destinate păstrării și prelucrării informației cu ajutorul procesoarelor de texte, programelor de calcul tabelar, sistemelor de gestiune a bazelor de date, programelor multimedia.

6.Dezvoltarea capacităților de acomodare la un mediu informațional în continuă schimbare și transformare.
7.Dezvoltarea responsabilităților vizînd utilizarea tehnicii de calcul și a tehnologiilor informaționale în scopul accesării și difuzarii informațiilor de interes personal sau public.
8.Stabilirea conexiunilor intra- și extradisciplinare ale informaticii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.