Curiozitati despre Italia

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.79

nivel: Liceu

Colosseumul, cel mai mare amfiteatru antic, Columna lui Traian- construita pentru a comemora victoria in campania de cucerire a Daciei, vestita Fantana Trevi - mangaierea indeplinirii dorintelor, Piata San Pietro,Panteonul - considerat in antichitate drept Miracolul Romei, Capela Sixtina, toate te vor fermeca. Tot aici poti vizita si orasul sacru Vatican - intruchiparea puterii papale, cel mai mic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Curiozitati despre Italia

Colosseumul, cel mai mare amfiteatru antic, Columna lui Traian- construita pentru a comemora victoria in campania de cucerire a Daciei, vestita Fantana Trevi - mangaierea indeplinirii dorintelor, Piata San Pietro,Panteonul - considerat in antichitate drept Miracolul Romei, Capela Sixtina, toate te vor fermeca. Tot aici poti vizita si orasul sacru Vatican - intruchiparea puterii papale, cel mai mic stat din lume.

Pentru patimasii shopping-ului si ai stilului, Italia exceleaza prin Milano - oras care rivalizeaza cu Parisul pentru titulatura de capitala a design-ului si a modei, iar pentru vesnicii indragostiti - romantica Venetie. Fabuloasa increngatura de canale si castelele poleite creeaza o atmosfera magica intr-un loc de o frumusete deosebita. Nimeni nu poate uita prima plimbare pe Canal Grande, principala artera de circulatie a Venetiei, sau o romantica plimbare cu gondola pe canalele mai mici. Sau poate esti interesat de o invitatie in istoria artelor, in splendida Florenta.

Litoralul Italiei este foarte cuprinzator, insa pentru a face plaja in Italia, cele mai populare destinatii sunt insulele Sardinia si Sicilia.Bella Sicilia este cea mai mare insula din Mediterana, o zona colorata a Peninsulei, celebra pentru filmele despre Mafie, cu o istorie marcata de asiatici, africani, europeni. Tot aici se afla si Etna, cel mai inalt vulcan din Europa, un vulcan activ care ofera spectacole impresionante.

Iar in mijlocul Marii Mediterane se afla Insula Paradisului - Sardinia, cu plaje salbatice si cu apa transparenta, verde smarald, cunoscuta pentru peisajele sale unice, una dintre cele mai spectaculoase insule din lume. Italia inseamna arta. Poate acesta a fost motivul pentru care UNESCO a stabilit ca doua treimi din mostenirea artistica a lumii se afla pe teritoriul Italiei. In Toscana se gasesc mai multe comori artistice decat in toata Spania, tara aflata pe locul al doilea in clasamentul mondial al mostenirilor culturale. Practic toate stilurile arhitecturii occidentale pot fi intalnite in Italia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.