Cura de fosnete si culori

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.97

nivel: Facultate

Notate cu rosu undeva, intr-un coltisor, cele doua cuvinte va vor aminti ca dincolo de risipa uriasa de energie pe care o presupune vacanta, aveti nevoie si de momente de liniste, de relaxare si de reincarcare a bateriilor psihice. Nimic mai simplu decat un concert ascultat seara sau dimineata pe malul apei, cu ochii pierduti pe linia orizontului. Fosnetul apei, adierea subtire a vantului si tipet[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cura de fosnete si culori

Notate cu rosu undeva, intr-un coltisor, cele doua cuvinte va vor aminti ca dincolo de risipa uriasa de energie pe care o presupune vacanta, aveti nevoie si de momente de liniste, de relaxare si de reincarcare a bateriilor psihice. Nimic mai simplu decat un concert ascultat seara sau dimineata pe malul apei, cu ochii pierduti pe linia orizontului. Fosnetul apei, adierea subtire a vantului si tipetele ascutite scoase de pescarusi sunt o terapie prin sunet, pe care natura v-o daruieste in mod gratuit.

Alungati-va gandurile care vi se rotesc ca niste pasari prin cap, spalati-va mintea de sacaiala marunta a treburilor de peste zi (sunt multe de facut si-n vacanta!) si veti descoperi ca apa marii n-are doar culoare si scanteiere, ci si o muzicalitate divina, o armonie de valuri, spume si clipociri care pune stapanire pe simturi, imblanzindu-le. Cu conditia sa repetati acest exercitiu pe toata durata vacantei, va veti intoarce acasa cu sufletul mai usor. Aceeasi benefica relaxare poate fi traita intr-o padure, la marginea unei holde de grau sau, pur si simplu, in iarba.

Glasul naturii poate fi ascultat pretutindeni. Susurul izvorului, fosnetul vantului, harfa de iarba soptesc adevaruri eterne, pe care pana la urma ajungi sa le intelegi. Tot ce ne inconjoara e facut sa ne daruiasca bucurie si sanatate. Important este sa intelegem, sa vedem si sa ascultam. Miros de apa si de copaci Si daca dimineata, pe malul marii, veti incerca sa distingeti mirosul amar al apei de mirosul iute de alge, iar mai tarziu, cand soarele incepe sa arda, sa va bucurati de mirosul de paine coapta al nisipului auriu si incins? Inspirati-le adanc si decideti care dintre ele vi se potriveste mai bine.

Va plac miresmele amare? Inspirati-le zilnic pana la sfarsitul vacantei. Faceti la fel si daca optati pentru parfumul iute sau copt. Amanuntele fac intregul. Identificarea cu o particica din viul naturii, din respiratia ei uriasa, va va oferi bucuria apartenentei la marea faptura a universului. Pe burta in iarba, cu nasul lipit de mirosul pamantului, imbratisati cu un copac sau aplecati peste petalele unei flori, descoperiti-le, prin miresme, personalitatea distincta, iubirea prin care Dumnezeu a facut ca fiecare farama de viu sa fie unica si inegalabila. Transformati-va vacanta intr-un dialog cu natura. Mirosul de iarba, de apa si de copaci va va darui bucurie si sanatate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.