Cuptoare de paine

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.86

nivel: Facultate

Cuptorul de caramida este un cuptor cu functionare discontinua si singurul cu incalzire directa. Cuptorul are o carcasa de zidari care are un rol de rezistenta si de accumulator de caldura. In interiorul cuptorului se gaseste un strat isolator, format din sticla pisata asezata pe umplutura de pamant. Deasupra ac strat termoizolator se afla startul de nivelare 2 cu ajut caruia se realic inclinarea [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cuptoare de paine

Cuptorul de caramida este un cuptor cu functionare discontinua si singurul cu incalzire directa. Cuptorul are o carcasa de zidari care are un rol de rezistenta si de accumulator de caldura. In interiorul cuptorului se gaseste un strat isolator, format din sticla pisata asezata pe umplutura de pamant. Deasupra ac strat termoizolator se afla startul de nivelare 2 cu ajut caruia se realic inclinarea vetrei 3. vatra este inclinata spre deshiderea de alimentare prevazuta cu usa 10.

Inclinarea vetrei are ca scop asigurarea unei bune vizibilitati dar si o mai buna mentinere a aburului in camera de coacere 4, abur creat in primele minute ale procesului de coacere. Camera de coacere 4 functioneaza si ca focar aici avand loc alternativ arderea combustibilului si coacerea. Bolta cuptorului 5 este formata dintr-un arc de zidarie refractala deasupra ei gasindu-se un alt strat de umplutura. Gazele de ardere rezltate prin arderea combustibilului st captate de canalele de fum 6 si dirijate spre canalul collector 7.

Canalele de fum pornesc dun fundul camerei de coacere si trec pe deasupra boltii prin stratul de umplutua 2'. Canalul collector 7 este cel care face legatura cu cosul de tiraj. Ac canal collector este prevazut cu orificiul de vizitare 8 care permite si curatarea canalului. Canalele de fum 6 st prevazute cu niste capace de tabla 9. ac st manevrate prin orificiul de vizitare 8 al canalului collector si au rol de opturare al canaleleor de fum. Cuptorul mai este prevazut si cu un capac 11 format din placi de caramida

De asemenea mai are si elemente de rezistenta, cadrele metalice 12 formati din stalpi si bare orizontale si tirantei 13. cuptorul are o sg vatra cu o suprafata variind intre 6-18m2.
Arderea combustibilului (motorina sau gaze speciale) este facuta cu ajut unui injector in cc. Etapa de incalzire a cuptorului dureaza 35-45 min, pozitia injectorului modificandu-se de cateva ori pt ca flacara sa incalzeasca uniform vatra si bolta cuptorului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.