Cuplu, casatorie, familie

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Continuam devenind noi insine personalitati polarizate feminin sau masculin, identitati psiho-sexuale constiente de sine. Ne exprimam prin sex-roluri si ne integram social sub semnul a ceea ce ramane specific, apartenenta fundamentala a unuia dintre sexe. Apoi incercam sa ne gasim perechea pentru ca dimensiunea noastra psihologica este marcata de sansa de a fi si de a ne releva in cadrul convietui[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cuplu, casatorie, familie

Continuam devenind noi insine personalitati polarizate feminin sau masculin, identitati psiho-sexuale constiente de sine. Ne exprimam prin sex-roluri si ne integram social sub semnul a ceea ce ramane specific, apartenenta fundamentala a unuia dintre sexe. Apoi incercam sa ne gasim perechea pentru ca dimensiunea noastra psihologica este marcata de sansa de a fi si de a ne releva in cadrul convietuirii ca femeie sau barbat. Aspiram catre structura arhetipala bazata pe polaritatea principiilor, pe complementaritate, cautand partenerul alaturi de care sa ne dezvoltam sexual, afectiv, mental si spiritual.

Descoperim erotismul si iubirea , iar atunci cand satisfactia generata de acesti factori este destul de intensa si increderea in celalalt este mare, incepem sa ne gandim la casatorie. Cand facem acest pas, deja valorizam institutia familiei, ca suntem suficient de maturi pentru a ne pune problema descendentilor, se accentueaza simtul responsabilitatii. Incercam prin intelegere si armonie sa pastram unitatea familiei, sa socializam urmasii pentru a le usura integrarea in societate. Aici observam ca deja inchidem un ciclu al vietii si deschidem un altul.

Oamenii incearca sa imprime un anumit specific acestor coordonate de mai sus. Acest lucru face ca existenta umana sa fie dominata de o diversitate de comportamente, de o multitudine de stiluri de viata, ceea ce ingreuneaza incercarea de definire a realitatii. Placand de aici, putem intelege ca triada cuplu, casatorie, familie care este dependenta de stadiile dezvoltarii societatii in general, CCF reprezinta un produs al societatii care se modifica odata cu aceasta fiind astfel in continua devenire si ale carei coordonate viitoare nu pot fi precizate.

Din acest punct de vedere, putem explica aparitia unor forme de organizare familiara si de disparitiile lor in diferite etape ale dezvoltarii societatii si putem intelege importanta conditiilor istorice, economice si sociale in care evolueaza familia.
CUPLUL--desi atractia si prefeninta interpersonala se manifesta ca fenomen psiho-social inca de timpuriu, atractia de natura erotico-sentimentala ocupa o pondere importanta incepand din preadolescnta. La adolescenta, sentimentul este limitat, tinerii fiind dominati de idei si fantezii erotice peste care se suprapun emotii si dorinte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.