Cunostintele consumatorilor

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.74

nivel: Facultate

Cunostintele de folosire reprezinta al treilea domeniu de studiu util pentru marketeri. Astfel de cunostinte cuprind informatia disponibila in memorie despre modul in care poate fi folosit un produs si ce este necesar de stiut pentru a folosi de fapt produsul. Un cumparator al unui fierastrau mecanic ar putea sti la ce poate fi el folosit, dar s-ar putea sa-i lipseasca cunostintele ce se refera l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cunostintele consumatorilor

Cunostintele de folosire reprezinta al treilea domeniu de studiu util pentru marketeri. Astfel de cunostinte cuprind informatia disponibila in memorie despre modul in care poate fi folosit un produs si ce este necesar de stiut pentru a folosi de fapt produsul. Un cumparator al unui fierastrau mecanic ar putea sti la ce poate fi el folosit, dar s-ar putea sa-i lipseasca cunostintele ce se refera la modul de operare cu produsul.

Cunostintele de folosire adecvate sunt importante pentru consumatori din cateva motive. Mai intai, consumatorii sunt mai putin probabili sa cumpere un produs, atunci cand nu au cunostinte suficiente despre modul cum trebuie folosit. Cand acesta este cazul, sunt necesare eforturi de marketing destinate sa educe consumatorii in directia folosirii produsului.

O bariera similara se contureaza la cumparare atunci cand consumatorii poseda informatii incomplete despre modurile diferite sau situatiile in care poate si folosit un produs. Chiar daca cunostintele inadecvate de folosire nu impiedica cumpararea produsului, aceasta situatie poate inca avea efecte in detrimentul satisfactiei consumatorului. Un produs folosit in mod gresit poate sa nu indeplineasca cum se cuvine asteptarile clientilor, cauzandu-le un sentiment de insatisfactie.

Presupunerea este ca o experienta mai mare genereaza mai multe cunostinte. Cu toate ca experienta cu produsul este evident o sursa bogata de informatii, consumatorii pot poseda anumite niveluri de cunostinte chiar si in cazul in care ei nu au folosit niciodata produsul implicat. In plus, diferite tipuri de experiente pot crea diferite tipuri de cunostinte. Pentru aceste motive, experienta reprezinta un indicator imprecis al cunostintelor.

Poate cea mai evidenta maniera de masurare a cunostiintelor este evaluarea directa a continutului memoriei. Cantitatile de cunostinte obiective sunt acelea ce cuprind ceea ce in realitate are consumatorul in memorie (Brucks, 1985). Aceasta este o sarcina usoara, data fiind vasta ordonare de cunostinte posedate de consumatorii. Tabelul 4.1 contine unele din intrebarile care ar putea fi folosite in masurarea cunostintelor obiective ale consumatorului. Aceste intrebari reprezinta diferite aspecte despre cunostintele consumatorului privind produsul, cumpararea si folosirea lui.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.