Cum trebuie sa creada tinerii astazi

2x puncte

categorie: Religie

nota: 7.54

nivel: Liceu

De multe ori mam īntrebat , oare ce o fi cel mai important in lumea asta , oare de ce suntem aici? , ce căutam ?? , iar răspunsul venea foarte repede.... Suntem aici pentru a ne māntuii si a scăpa lumea de păcat. E foarte dificil in ziua de azi sa trăieşti in fericire , daca nu ai credinţa in Dumnezeu , iar fericirea nu e acea fericire materiala , care dureaz[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum trebuie sa creada tinerii astazi

De multe ori mam īntrebat , oare ce o fi cel mai important in lumea asta , oare de ce suntem aici? , ce căutam ?? , iar răspunsul venea foarte repede.... Suntem aici pentru a ne māntuii si a scăpa lumea de păcat. E foarte dificil in ziua de azi sa trăieşti in fericire , daca nu ai credinţa in Dumnezeu , iar fericirea nu e acea fericire materiala , care durează foarte puţin , ci este vorba despre fericirea veşnica , care o putem simţii cu toţii in Biserica , si intr-o viata trăita alături de Dumnezeu , fericire care o simţim in suflet , si parca nu mai vrea sa plece. In ziua de azi exista atāta ura , dispreţ , crime , iar un om bun , parca nu mai īncape in societate de cei măreţi , de cei bogaţi , parca am fi predestinaţi , oamenii uita sa iubească , uita sa se īngrijească de sufletul lor , si li se pare ca avānd bani , pot avea orice , dar nu e aşa, doar cu banii nu poţi fi fericit , si parca daca nu ai ceva in sufletul tău , nu eşti om. Sunt atātea tentaţii , iar tinerii uita de sufletul lor.
Māntuitorul Iisus Hristos si-a iubit patria sa , a iubit poporul lui Israel , pe care l-a chemat la māntuire. Aceeaşi iubire au arătato si Sfinii Apostoli fata de patria si poporul in mijlocul cărora s-au născut fiind mari patrioţi.
Rasismul este un păcat prin care se considera existenta unor rase superioare sau inferioare , cele superioare dominānd , iar cele inferioare slujindu-le.
Ca urmare a acestui păcat sunt războaiele intre popoare , certurile intre oameni , dar gandindune ca in fata LU-I Dumnezeu toţi suntem egali ca persoane , popoare , rase , nu ar trebui sa existe aceasta relaţie dominant-slujitor. Daca ne gāndim la relaţia părinte-copil nici aici nu exista un dominant , ci este datoria părintelui de aşi invata copilul ce este bine , si datoria copilului de al asculta si de a face cea ce zice el fiind sigur ca aşa ii va fi mai bine! Rasismul exista si intre tinerii din ziua de azi , care daca vad o persoana , mai liniştita īncearcă sa isi bata joc de ea , īncearcă sa o facă sa sufere si o obliga sa facă ce ,,ordona" ei. Este foarte dureros pentru un om sa se simtă batjocorit de lunea din jur , iar celorlalţi nu le pasa. E foarte uşor sa trăieşti cānd ai bani , pentru ca poţi sa pari cel mai tare dar nu ai


nimic in suflet , iar un om mai retras , un om chinuit poate de soarta este mult mai bogat sufleteşte , si este gata oricānd de o noua īncercare. Īmi este greu sa vad zi de zi in jurul meu oameni atāt de indiferenţi , pentru care un cuvānt zis din inima nu īnseamnă aproape nimic , ci pentru ei , contează banii!! Mă doare sa ştiu ca sunt copii cu probleme majore de sănătate , iar persoanele din jur ii chinuie.
Tinerii din ziua de azi trebuie sa inteleaga ca vorba ,,traieste clipa ca doar o viata ai" nu e adevărata , si ca o viata trăita doar in distracţie , si beţie duce la MOARTE VESNICA , iar o viata trăita in dragoste pentru aproapele tău , in iubire pentru Dumnezeu , si alături de Dumnezeu duce la VIATA VESNICA!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.