Cum se face si mai ales cum nu se face o prezentare de diploma

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Liceu

Prezentarea proiectului este si o experienta de marketing: dvs va "vindeti marfa" si trebuie sa convingeti comisia asupra "marfii". Insistati asupra elementelor de creatie si originalitate, a ceea ce ati facut practic, chiar daca nu are mare valoare stiintifica (nici nu se cere de la un proiect de diploma). Sint multe proiecte cu titluri foarte "stiintifice" dar din care nu rezulta unde este contr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum se face si mai ales cum nu se face o prezentare de diploma

Prezentarea proiectului este si o experienta de marketing: dvs va "vindeti marfa" si trebuie sa convingeti comisia asupra "marfii". Insistati asupra elementelor de creatie si originalitate, a ceea ce ati facut practic, chiar daca nu are mare valoare stiintifica (nici nu se cere de la un proiect de diploma). Sint multe proiecte cu titluri foarte "stiintifice" dar din care nu rezulta unde este contributia studentului. Este evident pentru comisie ca ecuatiile complicate nu au fost inventate de dvs ci preluate din diverse lucrari. Comisia apreciaza volumul de munca efectuata de student. Acest volum NU include munca de tehnoredactare!

Este preferabila folosirea persoanei I (am facut, am simulat, am construit, etc) pentru a sublinia contributiile personale. Exprimarea generica, impersonala (a fost simulat, s-a verificat) in legatura cu ceva facut de dvs este puternic descurajata. NU includeti in prezentare generalitati care s-au tot vazut si plictisesc: Stiva OSI/ISO, arhitectura GSM, arhitectura interna a microprocesorului, etc. Aceste lucruri (evident daca sint folosite) se vor regasi doar in dosarul tiparit!

Speechul va fi repetat in prealabil pentru a se incadra in 10-15 minute in functie de comisie. Daca conducatorul nu stie sa va spuna cit e regula la comisia dvs, puteti merge pe valoarea acoperitoare de 12-13 minute. In ultimul minut trebuie prezentate obligatoriu concluziile. Comisia va poate intrerupe daca depasiti timpul si unii va vor depuncta pentru ca se considera ca incadrarea in timp intra in baremul de notare. Timpul poate parea foarte mic pentru un proiect complex, dar daca membrii comisiei vor mai multe detalii, va vor intreba dupa ce terminati prezentarea. Regula nr. 2: nu depasiti timpul alocat!

NU faceti transparente pline de text, dupa care dvs cititi precum un crainic TV. Transparentele trebuie sa aiba cit mai multa grafica, liste, tabele, idei principale etc, organigrame, poze, etc, textul vorbit de dvs fiind o "explicare" a continutului transparentului si nu o citire a lui! Cea mai proasta impresie asupra comisiei o face studentul care citeste niste texte pe care comisia le vede deja si le poate citi si in avans! Regula nr. 3: cit mai putin text pe slides!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.