Cum se conduce o reuniune

1x punct

categorie: Management

nota: 9.34

nivel: Facultate

Reuniunea pentru rezolvare unor probleme
Participantii la grupul de lucru isi impartasesc cunostintele acumulate referitoare la situatia respectiva cu scopul de a stabili starea de fapt si de a cauta solutii.

Reuniunea de analiza a functionarii
Actorii aceluiasi serviciu, ai aceleiasi entitati, fac schimb de informatii in ceea ce priveste activitatea curenta si dificul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum se conduce o reuniune

Reuniunea pentru rezolvare unor probleme
Participantii la grupul de lucru isi impartasesc cunostintele acumulate referitoare la situatia respectiva cu scopul de a stabili starea de fapt si de a cauta solutii.

Reuniunea de analiza a functionarii
Actorii aceluiasi serviciu, ai aceleiasi entitati, fac schimb de informatii in ceea ce priveste activitatea curenta si dificultatile intampinate la nivel intern.

PREGATIREA REUNIUNII
Obiectivele reuniunii
Este absolut necesar ca moderatorul sa stabileasca obiectivele reuniunii, pe care fie le are fixate pe cale ierarhica, fie le alege singur. Acest fapt ii permite sa stabileasca un plan de desfasurare a reuniunii astfel incat aceasta sa-si atinga scopul.

Organizarea grupului
Numarul de participanti: exceptand reuniunile de informare, grupul este constituit din 6 - 12 persoane pentru a permite desfasurarea discutiilor.

Calitatea participantilor: daca moderatorul are posibilitatea de a-si alcatui singur grupul de lucru, el va alege participanti care sa intruneasca una din urmatoarele conditii:
sa aiba experienta cu privire la tema abordata
sa manifeste interes pentru aceasta tema
sa posede aptitudinea de a dezvolta relatii interpersonale
sa fie sau sa nu fie de acelasi nivel ierarhic
sa aiba sau sa nu aiba acelasi nivel de informare cu privire la tema respectiva

Prezentarea temei reuniunii
Pentru a asigura eficacitatea reuniunii, este necesar ca fiecare participant sa cunoasca tema dinainte, astfel incat sa o poata pregati in mod corespunzator. Este deci absolut necesar ca procedura de convocare a grupului sa aiba loc la timp,, transmitandu-se, odata cu acesta convocare si daca este necesar, rezumatul reuniunilor precedente, ca si orice alt document util informarii participantilor.
Poate fi utila, de asemenea, comunicarea tuturor datelor despre tema reuniunii, precizandu-se totodata constrangerile si marja de libertate ale participantilor, ordinea de zi detaliata,, participantii convocati pentru respectiva reuniune.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.