Cum schimba internetul felul in care gandim

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.54

nivel: Facultate

Vad din ce in ce mai multi copii cu varste foarte fragede care petrec o mare parte din timp in fata calculatorului, in loc sa petreaca timp cu alti copii de varsta lor, sau sa se joace in parcuri. Consider ca internetul ar trebui folosit doar cand este neaparata nevoie, sau rareori pentru relaxare. Majoritatea oamenilor citesc pe internet. "Cand ai fost ultima oara intr-o biblioteca? Sau cand ai f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum schimba internetul felul in care gandim

Vad din ce in ce mai multi copii cu varste foarte fragede care petrec o mare parte din timp in fata calculatorului, in loc sa petreaca timp cu alti copii de varsta lor, sau sa se joace in parcuri. Consider ca internetul ar trebui folosit doar cand este neaparata nevoie, sau rareori pentru relaxare. Majoritatea oamenilor citesc pe internet. "Cand ai fost ultima oara intr-o biblioteca? Sau cand ai fost ultima data la cinema, intr-un parc? Iti mai amintesti ultima iesire cu prietenii?"

Intrebarile astea au un raspuns: internetul dauneaza, oamenii renunta la lucrurile cu adevarat frumoase pentru a petrece ore in fata calculatorului. Puterea de gandire si memoria unui om depind intr-un grad foarte mare de capacitatea acestuia de a se concentra.Internetul are mai multe efecte negative: folosirea continua a interntului creaza dependenta, schimba modul nostru de gandire dar si de actiune, distruge empatia. De asemenea, sunt de acord cu faptul ca internetul ne ajuta sa ne dezvoltam capacitatile de exprimare, imaginatia si vocabularul, imbunatateste capacitatea de a lua decizii, memoria de lucru si stimuleaza functiile cognitive la varstnici.

Este trist sa vezi cum din ce in ce mai multe persoane, pierd conexiunea cu lumea reala, doar din cauza internetului. Unii oameni, au tendinta de a nu mai iesi sa socializeze, preferand sa petreaca mai bine cateva ore pe internet, fie in fata calculatorului, fie pe telefoanele mobile. Ajungem sa nu ne mai cunoastem pe noi insine, sa ne indepartam de toate lucrurile cu adevarat fumoase pe care ni le ofera viata.

Cauza pentru care este dificil sa observam efectele tehnologiei asupra noastra este aceea ca ea face parte din mediul nostru existential, ne-a devenit intr-un fel fireasca in sensul ca ne inconjoara si nu putem trai fara ea. O urmare a acestui fapt este aceea ca cel care sta in scaunul din fata unui computer, de pilda, se va baza, va accentua informatia ce-i va veni prin simturile augmentate de tehnologie. Acest lucru se poate observa in cazul unui om ce navigheaza pe internet: el nu va auzi si nu va simti aproape nimic din ceea ce se intampla in jurul sau. E drept, aceasta se intampla si datorita atractiei pe care o ofera computerul dar si unei amorteli a celorlalte simturi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.