Cum salutam

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.17

nivel: Facultate

Reguli de baza
barbatul saluta primul o femeie, chiar daca aceasta este mai tanara decat el. Tanarul sau tanara ii saluta pe cei mult mai in varsta. Noul venit ii saluta pe cei care sunt deja adunati. Inferiorul saluta superiorul, dar daca inferiorul este femeie cel care va saluta primul este tot barbatul. Este obligatoriu sa raspunzi la orice salut. A refuza inseamna a-l jigni grav pe cel [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum salutam

Reguli de baza
barbatul saluta primul o femeie, chiar daca aceasta este mai tanara decat el. Tanarul sau tanara ii saluta pe cei mult mai in varsta. Noul venit ii saluta pe cei care sunt deja adunati. Inferiorul saluta superiorul, dar daca inferiorul este femeie cel care va saluta primul este tot barbatul. Este obligatoriu sa raspunzi la orice salut. A refuza inseamna a-l jigni grav pe cel care ti s-a adresat.

Cum saluta domnii?
Salutul inseamna sa-ti scoti palaria, aproximativ cu doi metri inaintea intalnirii, sa o inclini usor iar apoi sa ti-o pui la loc. In cazul in care nu porti palarie, salutul se va reduce la o simpla inclinare a capului. In momentul in care saluti nu trebuie sa-ti tii mainile in buzunare sau sa fumezi.

Cum saluta doamnele?
Doamnele raspund la salut printr-un simplu suras si dand usor din cap. In cazul in care se intalnesc doua persoane de acelasi sex, cea tanara o va saluta prima pe cea in varsta.

Cine intinde primul mana?
In acest caz, ordinea este inversa. Doamna, respectiv persoana mai in varsta sau superiorul intinde primul mana. Sa refuzi o mana intinsa este o ofensa grava. Celui mai ocupat dintre oamenii de stat nu-i este permis sa refuze sa stranga mana celui mai pisalog dintre solicitanti. Un barbat se va ridica neaparat in picioare. Doamnele nu trebuie sa se ridice decat pentru a da mana unei persoane mai in varsta.

Cum se strange o mana?
Modul in care strangi cuiva mana iti dezvaluie firea. Trebuie sa evitam sa avem o mana moale sau una care o zdrobeste pe a celuilalt. Ne vom feri sa apucam doar varful degetelor. Mana pe care o strangem este in mod traditional dreapta, acest obicei insemna in trecut ca veneai la intalnire cu ganduri de pace. Strangerea mainii poate fi si altceva decat un simplu salut. Se poate marca astfel incheierea unei afaceri, se poate sublinia o rugamine, o felicitare, o multumire sau o scuza. Poate fi un semn de prietenie sau chiar de dragoste.

Cum procedam cand purtam manusi?
Barbatul isi va scoate manusa pentru a strange mana unei femei, chiar daca aceasta poarta manusi. Femeile isi scot manusile cand ajung la locul unei intalniri dinainte stabilite. Exista o exceptie, este vorba despre manusile lungi purtate la toaletele de seara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.