Cum sa spui adevarul si numai adevarul

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.71

nivel: Facultate

Din fericire, doua categorii de operatori intelectuali vin sa satisfaca aceasta dorinta profunda de limpezime si sinceritate, dovedindu-ne ca pot urma cuvantul evanghelic: "Que votre parole soit oui, oui, non, non; ce qu'on y ajoute vient du malin". Primii sunt cei care redacteaza ceea ce numim in Italia "note mincinoase". Printr-o ironie semantica este vorba despre instructiunile de utilizare (ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum sa spui adevarul si numai adevarul

Din fericire, doua categorii de operatori intelectuali vin sa satisfaca aceasta dorinta profunda de limpezime si sinceritate, dovedindu-ne ca pot urma cuvantul evanghelic: "Que votre parole soit oui, oui, non, non; ce qu'on y ajoute vient du malin". Primii sunt cei care redacteaza ceea ce numim in Italia "note mincinoase". Printr-o ironie semantica este vorba despre instructiunile de utilizare (care stim si noi cat de mult adevar spun) acompaniind orice ambalaj farmaceutic; in a doua categorie intra responsabilii help-ului programelor pe calculator.

Autorii "notelor mincinoase" au inteles inca din frageda copilarie ca, in momentul in care trebuie sa spuna un lucru, trebuie sa spuna ceea ce stiu si nimic altceva. De aceea, la rubrica de contraindicatii citim destul de des despre vreo "alergie la una din substantele care compun produsul". Altfel spus, daca luati acel medicament si daca imediat cadeti la pamant, cu spume verzi la gura si cu o encefalograma plata, inseamna ca trebuie sa intrerupeti tratamentul.

Fiindca reticenta este cateodata o sursa de minciuna, autorul tine sa va spuna totul, fara sa va ascunda nimic: "Studiile statistice au dovedit ca pentru unii subiecti produsul poate provoca reactiile urmatoare: arsuri in gat, cefalee, voma, ameteala, artroza, diaree, conjunctivita, colita spasmodica, boala lui Alzheimer, febra galbena, peritonita, afazie, cataracta, herpes zosterian, acnee senila, menstruatii saptamanale la subiectii de sex masculin, sindromul Krauss-Eldermann".

Sa vedem acum ce se intampla cu autorii de help. Cand aveti vreo problema cu calculatorul dumneavoastra, mai ales daca sunteti incepator sau daca incercati vreun program nou, stiti din capul locului ca nu puteti recurge la manualul furnizat de producatorul programului, pentru ca nu dispuneti de un sclav etiopian care sa il transporte pe masa de lucru, iar daca il aveti deja la indemana, nu intelegeti in ruptul capului de ce dupa pagina A115 urmeaza direct pagina W18.

Cat despre manualele vandute la pret mare de catre editorii independenti, fie acestea sunt concepute pentru prosti si pe parcursul a zece pagini va explica cum ecranul se va umple de dragute imagini in culori la apasarea butonului "start", lucru care batranul dumneavoastra stilou nu ar fi putut sa il faca; fie au opt sute de pagini si indexul lor enumera cu minutiozitate orice numai ceea ce cautati nu.

Astfel, nu va mai ramane decat sa cautati in help, adica in ecranul care se deschide atunci cand faceti clic pe un mic desen, de obicei un semn de intrebare. Presupunand ca programul va ofera posibilitatea indicata de un meniu derulant sa inserati un obiect, va intrebati ce este un obiect si cum se face ca sa il inserati (mai ales acolo unde pare normal sa il inserati).

Fara panica. Activati help-ul care va da raspunsul urmator: "Aceasta comanda insereaza un obiect in document.". In cazul in care il banuiti pe autorul textului ca nu v-a spus tot adevarul, vin in apararea sa morala: a spus adevarul, aceasta comanda face exact ceea ce scrie in meniu. Simplu, nu este raspunsul la intrebarea dumneavoastra ci, grosso-modo, este intrebarea insasi, careia i-am sters semnul de intrebare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.