Cum sa ma las de fumat

1x punct

categorie: Diverse

nota: 8.46

nivel: Facultate

2. Cunoaste-ti dusmanul. Analizeaza-ti viata de fumator: de ce fumezi, care sunt situatiile, persoanele, locurile, obiectele care "cer" o tigara. Recunoaste-ti ritualurile, dar si momentele cand aprinzi o tigara fara sa constientizezi gestul.

3. Alcatuieste planul de actiune. Gaseste un inlocuitor pentru fiecare tip de tigara. Atentie, trebuie sa fie lucruri/ activitati care[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum sa ma las de fumat

2. Cunoaste-ti dusmanul. Analizeaza-ti viata de fumator: de ce fumezi, care sunt situatiile, persoanele, locurile, obiectele care "cer" o tigara. Recunoaste-ti ritualurile, dar si momentele cand aprinzi o tigara fara sa constientizezi gestul.

3. Alcatuieste planul de actiune. Gaseste un inlocuitor pentru fiecare tip de tigara. Atentie, trebuie sa fie lucruri/ activitati care iti plac! Scrie-ti planul si prinde-l cu o pioneza in locul/locurile cele mai dragi pentru fumat. Daca ai mai incercat, adu-ti aminte ce te-a facut sa reincepi fumatul si gandeste-te cum vei reactiona intr-o situatie asemanatoare.

4. Alege-ti Ziua 1 ca nefumator - ziua din care nu vei mai fuma. Alege perioada in care crezi ca iti va fi mai usor - in zilele de odihna sau in cele in care lucrezi; in concediu sau candesti la serviciu. Este indicat sa nu fie in perioada premenstruala.

5. Pregateste Ziua 1. Adu-ti aminte de Motiv. Gandeste pozitiv, amintindu-ti de ceea ce vei castiga. Asigura-ti cele necesare inlocuirii tigarii. Daca te inspaimanta ideea ca vei intrerupe brusc, incearca, in zilele premergatoare Z1, cateva trucuri: fumeaza tigari de calitate proasta, stinge-le la jumatate, amana momentul fumatului. Calculeaza-ti tigarile astfel incat sa le termini in ziua anterioara Z1. Consulta un specialist.

6. Ziua 1. De azi esti nefumator. Esti pe drumul cel bun; poate iti va fi greu, dar merita.
7. Cand apare "nevoia" de o tigara...
Aplica planul. Aminteste-ti ca e o senzatie trecatoare. Si, evident, Motivul...
8. Daca "ti-a scapat" o tigara...
Nu te descuraja. Daca nu ai rezistat tentatiei, atunci sa fie doar un puf, nu o tigara intreaga. Aminteste-ti Motivul. Uita-te la plan. Cauta ce te-a facut sa fumezi si evita respectiva situatie.
Si... incearca iar. Perseverenta este cheia succesului.

Nu mai fumezi? Meriti o recompensa...
Dormi mai tarziu de dimineata
Faci sex mai des
Iti cumperi ceva care ti-ai dorit - poate fi si o mica prajitura...
Iti cumperi o floare
Mergi la film sau in parc
Mergi la un cabinet de cosmetica, sala de fitness, masaj, etc.
Schimbi pozitia mobilei din casa/ din birou
Schimbi culoarea parului
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.