Cum sa incepi un discurs

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.12

nivel: Facultate

Pe marginea gropii , cu o sticla de gin,E drumul pe care va bajbai din plin.Pt ca orice imbunatatire si pregatire a unui discurs presupune sa ti pui mintea la contributie.Prevederea inseamna putere.Daca vreti sa folositi o introducere, credeti ma ca trebuie sa fie scurta, ca un spot publicitar. Cam acesta este tempo ul publicului modern obisnuit: "Ai ceva de spus? Foarte bine, Spune cat mai repede[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum sa incepi un discurs

Pe marginea gropii , cu o sticla de gin,E drumul pe care va bajbai din plin.Pt ca orice imbunatatire si pregatire a unui discurs presupune sa ti pui mintea la contributie.Prevederea inseamna putere.Daca vreti sa folositi o introducere, credeti ma ca trebuie sa fie scurta, ca un spot publicitar. Cam acesta este tempo ul publicului modern obisnuit: "Ai ceva de spus? Foarte bine, Spune cat mai repede si cat mai la obiect.. Fara oratorie. Spune ne repede care sant faptele si apoi stai jos.."

Exemple de introduceri:A intervenit ceva in relatiile externe ale tarii noastre si este de datoria mea sa va informez foarte sincer cum stau lucrurile.Cetateanul american actual este preocupat mai cu seama de urmatoarea intrebare: Care este motivul crizei economice si ce se va intampla in viitor? Personal, sant optimist...In universul dificil al discursurilor, nimic nu este mai greu decat sa faci publicul sa rada. Umorul e o chiestiune complicata. Tine mai cu seama de personalitate. Nu uitati: rareori o poveste este cu adevarat amuzanta.Conteaza insa felul in care este spusa pentru a deveni o reusita.

S-ar putea s va numarati printre norocosii care au rar intalnitrul har al umorului. Daca e asa, trebuie neaparat sa l cultivati prin orice mijloace. Veti fi de trei ori mai bine primit unde veti vorbi. Ta nu a folosit o gluma doar de dragul umorului. Ea trebuie sa aiba o logica, sa exemplifice un punct de vedere din discurs. Umorul nu trebuie sa fie decat glazura de pe tort, crema de ciocolata dintre gblaturi, si nu tortul in sine. Petnru a destinde atmosfera, cel mai simplu este sa spuneti o gluma despre voi insiva. Descrieti va intr o situatie penibila. Aceasta este insasi esenta umorului.

NU INCEPETI CU SCUZE
O alta gafa pe care o fac incepatorii este ca incep prin a se scuza. "Nu sant un mare vorbitor... Nu sant pregatit sa vorbesc... Nu am nimic de spus..."Sa nu faceti in nici un caz asa. Daca publicul nu mai acrda atentie, aeste mai greu s o retreziti. Deci, incepeti cu ceva itneresant inca din prima propozitie. Nu din a doua, nu din a treia. Din prima. P-R-I-M-A. Prima!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.