Cum sa-ti construiesti singur o piramida

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.60

nivel: Facultate

Incepeti prin a va intreba la ce intentionati sa utilizati piramida. De aici rezulta inaltimea maxima pe care o veti alege. Daca, de pilda, patul are o inaltime de 15 cm de la pamant, piramida trebuie sa aiba o inaltime de 14 cm.Modelele pe care "Omniscienta" le pune la dispozitia membrilor ei au o inaltime de 20 cm de la varf pana la mijlocul bazei. Pornind de la aceasta inaltime determinam celel[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum sa-ti construiesti singur o piramida

Incepeti prin a va intreba la ce intentionati sa utilizati piramida. De aici rezulta inaltimea maxima pe care o veti alege. Daca, de pilda, patul are o inaltime de 15 cm de la pamant, piramida trebuie sa aiba o inaltime de 14 cm.Modelele pe care "Omniscienta" le pune la dispozitia membrilor ei au o inaltime de 20 cm de la varf pana la mijlocul bazei. Pornind de la aceasta inaltime determinam celelalte dimensiuni. Sa luam deci o piramida cu inatimea de 20 cm. Pentru a afla linia de baza a unuia din cele patru triunghiuri, vom mulltiplica pe 20 cu factorul 1,57075 si vom obtine 31,415 cm. Pentru a afla latura triunghiului isoscel, mutiplicam inaltimea 20 cu factorul 1,4945 si obtinem 29,89 cm.

Triunghiul arata, prin urmare, asa:Exista mai multe metode prin care se pot obtine cele patru triunghiuri necesare.Luati o bucata de carton tare si desenati pe el o latura a bazei de 31,4 cm lungime. In mijlocul ei, trasati cu echerul o perpendiculara de aprox. 30 cm lungime. Asezati apoi gradatia 0 a unei rigle intr-unui din capetele bazei si, mentinand acest punct, deplasati rigla de-a lungul perpendicularei pana obtineti exact 29,9 cm. Din acest punct situat pe perpendiculara trageti cate o linie pana la capeteje bazei. Decupati acest triunghi si procedati in acelasi fel si pentru celelalte trei.

Asezati trei din aceste figuri cu laturile lor oblice una in fata celeilalte si fixati cu banda adeziva canturile. Ridicati piramida in picioare si lipiti cu grija si celelalte canturi. Ati obtinut astfel prima dumneavoastra piramida.Daca va confectionati piramida dintr-un material mai tare, de pilda din lemn, trebuie sa taiati fetele in colt si sa le incleiati cu clei de contact. E bine sa tesiti si canturile bazei pentru ca aceasta sa stea solid pe sol.

Taiati un dreptunghi cu dimensiunile de 78,5 cm si 25,4 cm. Marcati pe lungimea lui, pornind de la stanga spre dreapta, un punct situat la 31,4 cm si un al doilea, dupa alti 31,4 cm. Faceti acelasi lucru si pe cealalta lungime a dreptunghiului, dar pornind dinspre dreapta spre stanga. Uniti apoi aceste puncte, incepand de. jos, din stanga: AD, BD, BE, EC, DF. Aveti acum patru triunghiuri cu dimensiunile corecte:
Un alt exemplu: pentru o piramida cu inaltimea de 30 cm obtinem 30 x 1,57975 = 47,1 cm ca latura a bazei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.