Cum puteti emigra in Canada

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.76

nivel: Facultate

O alta noutate o constituie faptul ca, in cazul unei familii (sau al unui cuplu), daca pina acum era evaluat doar unul dintre soti (aplicantul principal), o data cu aplicarea noii legi si celalalt partener ar putea aduce 10 puncte pretioase, daca indeplineste unele conditii (informatii la www.cic.gc.ca). Toate acestea sint prevazute in noua Lege a imigratiei si a refugiatilor, aflata inca in dezb[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum puteti emigra in Canada

O alta noutate o constituie faptul ca, in cazul unei familii (sau al unui cuplu), daca pina acum era evaluat doar unul dintre soti (aplicantul principal), o data cu aplicarea noii legi si celalalt partener ar putea aduce 10 puncte pretioase, daca indeplineste unele conditii (informatii la www.cic.gc.ca). Toate acestea sint prevazute in noua Lege a imigratiei si a refugiatilor, aflata inca in dezbaterea parlamentului canadian.

Cele mai cautate meserii in Canada
Pentru partea engleza sint preferati informaticienii-programatori, inginerii de sistem, administratorii de retea, inginerii aeronave, inginerii mecanici, inginerii electronisti etc. In partea franceza sint cautati in primul rind inginerii mecanici si cei din domeniul aeronautic, chimistii, inginerii electronisti, abia apoi programatorii, microbiologii etc.

Toate aceste meserii sint aprobate de Biroul de Resurse Umane Canadian (HRDC). Daca celor care vor sa emigreze li s-a oferit o slujba in Canada, ei vor primi inca cinci puncte la criteriul "adaptabilitate", chiar daca acea meserie nu este aprobata de HRDC.

Tot in cadrul interviului poate fi apreciat faptul ca persoana care vrea sa emigreze in Canada stie cite ceva despre aceasta tara. Informatii legate de viata din Canada, economie, clima etc. pot fi gasite accesind http://cicnet.ci.gc.ca/english/index.html - "A look at Canada".

Conditii diferite pentru partea engleza si cea franceza a Canadei
Cerintele difera in functie de zona in care persoanele vor sa emigreze: cei care isi incearca norocul in partea franceza a Canadei (Quebek) sint evaluati altfel decit cei care opteaza pentru partea engleza, iar procedurile sint si ele diferite. Daca pentru Quebek aspirantul nu are altceva de facut decit sa ia formularele de la Ambasada Canadei din Bucuresti (str. Nicolae Iorga, nr. 36), sa le completeze si sa le expedieze prin posta (pe adresa LAURENZERBERG 2/2/2 A-1010, VIENNE, AUSTRIA), pentru partea engleza lucrurile nu stau chiar atit de simplu.

In primul caz nu se plateste nici o taxa, iar daca solicitantul nu a primit in trei luni nici un raspuns, inseamna ca nu a fost admis (informatii se pot obtine accesind adresa www.immq.gouv.qc.ca).
In schimb, pentru partea engleza aplicantul trebuie sa isi calculeze cu mare atentie punctajul si abia dupa aceea sa depuna dosarul. Daca acesta este respins, va pierde taxa de procesare.

De la Ambasada Canadei va primi, o data cu formularele, un ghid care contine modalitatea de calcul a punctajului, enumerarea actelor necesare pentru depunerea dosarului si o lista cu meseriile cel mai bine cotate in Canada. Daca "scorul" rezultat este mai mic de 60 de puncte (pentru actualele criterii), candidatul nu are sanse sa ajunga la "pragul minim" de 70 de puncte, deoarece la acest punctaj se mai poate adauga doar nota de la interviu, cuprinsa intre 1 si 10. Unul dintre criteriile care ramin neschimbate in noua lege se refera la virsta aspirantului, acesta obtinind punctaj maxim (10 puncte) daca are virsta cuprinsa intre 21 si 44 de ani.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.