Cum putem scapa de bataturi si de durerile de sold

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Facultate

Bataturile apar mereu
Toti ne-am luptat la un moment dat cu asa numitele bataturi. Uneori urite la vedere si de cele mai multe ori dureroase. De ce apar acestea? Cauza este simpla si probabil o cunoasteti, dar nu incercati sa o evitati. Bataturile se formeaza din cauza incaltamintei necorespunzatoare. Cu timpul evolueaza si apar durerile, in unele cazuri insuportabile. Din dorinta de a sca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum putem scapa de bataturi si de durerile de sold

Bataturile apar mereu
Toti ne-am luptat la un moment dat cu asa numitele bataturi. Uneori urite la vedere si de cele mai multe ori dureroase. De ce apar acestea? Cauza este simpla si probabil o cunoasteti, dar nu incercati sa o evitati. Bataturile se formeaza din cauza incaltamintei necorespunzatoare. Cu timpul evolueaza si apar durerile, in unele cazuri insuportabile. Din dorinta de a scapa cit mai repede de ele, tratamentul pe care-l aplicam imediat este acela de taiere. Observam cu trecerea timpului ca acestea se formeaza la loc si ca la schimbarea vremii sint foarte dureroase.

Pansarea cu frunze de iedera
Cea mai buna metoda si cu rezultate satisfacatoare consta in cojirea straturilor moarte. Pentru a face posibila aceasta operatie, se recomanda pansarea cu frunze de iedera foarte bine strivite.
Decoct de coada-calului

O alta metoda la fel de eficienta foloseste coada-calului. Aceasta se fierbe si in decoctul respectiv vom inmuia o bucata de pinza pe care o punem apoi pe locul in care se afla batatura. Aceasta se va inmuia si se va curata straturi-straturi.

Tratamentul cu usturoi
Din cele mai vechi timpuri se folosea cel mai adesea usturoiul. Se freaca bine cu un catel de usturoi locul cu pricina de mai multe ori.
Nu trebuie sa lasam bataturile netratate. Ne vor provoca multa suferinta si in unele cazuri se ajunge la diferite complicatii. Dupa vindecarea bataturilor este obligatoriu sa purtam incaltaminte foarte comoda.

Bai reci pentru dureri de solduri
Multor oameni durerile de solduri le dau bataie de cap. Se ajunge uneori ca pacientul sa nu mai poata dormi bine sau sa nu mai poata sa-si indeplineasca activitatile zilnice. Va voi prezenta cum un pacient si-a recapatat sanatatea. Apa a fost solutia cea mai eficienta. In fiecare noapte isi spala corpul cu apa rece, inainte de prinz facea dus pe cap, dupa prinz dus pe spate, iar din doua in doua zile cite o semibaie, dus pe genunchi si bai contra constipatiei. Cu timpul, tratamentul s-a dovedit eficient. Pacientul a putut sa doarma linistit incepind cu a patra zi.

Durerea de sold a disparut si a putut sa mearga pe timp rece fara sa se mai teama de efectele negative ce apareau inainte. Apa rece dezvolta in corp cea mai placuta caldura. Intrarea in apa rece trebuie facuta treptat, nu brusc. Cind facem dus, este bine sa incepem de jos in sus pentru a obisnui corpul. Trebuie sa avem grija ca inainte de baie, si mai ales dupa, corpul nostru sa nu stea la cald. Nu se recomanda sa facem gimnastica imediat, ci mai degraba este bine sa ne incalzim in pat si sa ne odihnim.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.