Cum poate obtine o organizatie neguvernamentala statutul consultativ

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.84

nivel: Facultate

Comitetul se intruneste de doua ori pe an pentru a decide care dintre organizatiile aplicante poate primi mai intii recomandarea si apoi statutul consultativ pe linga ECOSOC. Comitetul poate adresa ONG-ului intrebari suplimentare in orice moment al procesului de acreditare. Astfel de intrebari sunt primite de ONG prin fax de la Secretariat. Raspunsul ONG-ului trebuie trimis cat mai curand posibil [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum poate obtine o organizatie neguvernamentala statutul consultativ

Comitetul se intruneste de doua ori pe an pentru a decide care dintre organizatiile aplicante poate primi mai intii recomandarea si apoi statutul consultativ pe linga ECOSOC. Comitetul poate adresa ONG-ului intrebari suplimentare in orice moment al procesului de acreditare. Astfel de intrebari sunt primite de ONG prin fax de la Secretariat. Raspunsul ONG-ului trebuie trimis cat mai curand posibil pentru a ajuta Comitetul sa ia o hotarare imediata si pentru a evita amanarea deciziei.

Recomandarile Comitetului sunt publicate intr-un raport si inaintate ECOSOC in vederea aprobarii finale. Notificarile oficiale sunt trimise tuturor ONG-urilor analizate, acestea fiind informate despre recomandarea Comitetului. Comitetul poate recomanda incadrarea intr-o categorie de statut diferita decit cea solicitata de catre ONG. Comitetul poate decide amanarea analizarii unei aplicatii pana la urmatoarea sedinta, asteptand raspunsurile si clarificarile clarificarilor solicitate ONG-ului.
Hotararea finala a ECOSOC

In momentul in care Consiliul aproba recomandarea Comitetului de a acorda unui ONG statutul consultativ, Secretariatul ii trimite acestuia o scrisoare oficiala, mentionind tipul de statut acordat (general sau special). La rindul sau, ONG-ul trebuie sa trimita Comitetului pentru Organizatii Neguvernamentale o data la patru ani un scurt raport de activitate, referindu-se mai ales la modul in care au contribuit la activitatea ONU (Raportul trimestrial).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.