Cum este construit organismul uman

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.50

nivel: Facultate

Corectarea unor procese vitale este posibila numai intr-o anumita masura, deoarece de multe ori pot aparea complicatii inimaginabile, materialul din care este construit corpul uman nefiind inca descifrat pe deplin. Se stie ca la baza vietii stau proteinele si acizii nucleinici, care se gasesc in continua interactiune, nestiindu-se cand apare functia unui organism viu. Un exemplu clar poate fi stru[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum este construit organismul uman

Corectarea unor procese vitale este posibila numai intr-o anumita masura, deoarece de multe ori pot aparea complicatii inimaginabile, materialul din care este construit corpul uman nefiind inca descifrat pe deplin. Se stie ca la baza vietii stau proteinele si acizii nucleinici, care se gasesc in continua interactiune, nestiindu-se cand apare functia unui organism viu. Un exemplu clar poate fi structura virusurilor simple, construite din doua elemente: proteine si un singur acid nucleic. Ramane de aflat cand si cum interactioneaza aceste elemente atat de simple si care sunt relatiile intre ele astfel incat apare viata - functia.

La prima vedere pare foarte simplu, dar in esenta este foarte complicat si practic imposibil de inteles. La aceste doua structuri se adauga si alte elemente precum carbohidratii sau sarurile minerale, care formeaza organisme superior organizate. Organismele unicelulare de acum pot fi comparate cu uzinele cele mai sofisticate, fara sa mai luam in calcul organismul uman, al animalelor sau al plantelor, care au o constructie mult mai complicata, in componenta carora sunt incluse aproape toate elementele chimice cunoscute pana acum.

Teoriile expuse pana acum despre originea vietii in lumina noilor informatii nu pot explica indeajuns multe aspecte si par a fi naive. In special dupa descifrarea codului genetic uman ( Fig. 1) si al altor fiinte vii, s-a dovedit ca harta fizica a genomului uman difera foarte mult de cel al maimutelor, ceea ce indica ca aceste organisme sunt diferite si nu sunt inrudite cum se credea pana nu demult. Organismul porcului si al oii este mult mai asemanator cu cel al omului, motiv pentru care aceste organisme sunt clonate acum de catre fiinta umana.

Omul practica clonarea din dorinta de a-si prelungi existenta, avand posibilitatea de a utiliza organele animalelor clonate pentru a-si repara sau inlocui unele organe afectate. Cand aceasta dorinta se va realiza atunci fiinta umana va putea exista un timp mult mai indelungat. La ora actuala, pentru a ajunge la o varsta minima, pe care o consideram de 65-75 de ani, cand o generatie poate sa-si asigure cresterea copiilor si a nepotilor sai, este necesar ca fiecare organism sa se ingrijeasca, astfel incat sa nu apara dificultati majore.


DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.