Cum concepem eseul final

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.88

nivel: Liceu

inainte de a incepe sa scrieti, adunati-va notitele, citatele, materialele studiate, etc, si incercati sa schitati un plan.
Spre exemplu, daca vreti sa va referiti la relatia unui text cu contextul social-istoric, va trebui sa descrieti contextul repectiv. Dar, abordarea critica pe care o folositi, o introduceti separat si-i evidentiati importanta? Sau o tratati in descrierea generala a te[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum concepem eseul final

inainte de a incepe sa scrieti, adunati-va notitele, citatele, materialele studiate, etc, si incercati sa schitati un plan.
Spre exemplu, daca vreti sa va referiti la relatia unui text cu contextul social-istoric, va trebui sa descrieti contextul repectiv. Dar, abordarea critica pe care o folositi, o introduceti separat si-i evidentiati importanta? Sau o tratati in descrierea generala a textului pe care il analizati? Fie ca mergeti pe o metoda sau alta, trebuie sa va faceti un plan de lucru.

2. lucrarea propriu zisa trebuie sa cuprinda:
a. Premiza. Eseul trebuie sa se bazeze pe o premiza de la care porniti si pe care trebuie sa o demonstrati prin argumentatia din cuprins lucrarii. Aceasta premiza trebuie sa fie mentionata inca din introducere: In lucrarea de fata intentia mea este sa arat/demonstrez/analizez, etc. Premiza trebuie sa includa:
Premiza este cea prin care aratati cum veti interpreta tema eseului; astfel va stabiliti baza argumentatiei.

b. Introducerea. Aici veti dezvolta ideile mentionate in premiza, veti contextualiza tema aleasa; veti arata care este specificitatea culturala sau istoric; veti exprima coordonatele (metoda) cercetarii, precum si importanta abordarii respective asupra textului literar ales.
c. Cuprinsul. Acesta trebuie sa cuprinda argumentatia lucrarii, fiind dezvoltat in mai multe paragrafe

Va trebui sa va organizati ideile de asa natura, incat intreaga lucrare sa duca la niste concluzii logice. Fiecare afirmatie trebuie ilustrata/demonstrata prin citate bine alese, fie din critica, fie din textul ales pentru analiza. (Vezi regulile citarii in Eseuri si dizertatii).Concluziile. Concluziile decurg din argumentatia aratata in cuprinsul lucrarii. Ele pot sa infirme, sau sa confirme premiza de la care ati plecat initial.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.