Cum ar fi fara energie electrica

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.96

nivel: Gimnaziu

Multe popoare antice si-au format filozofii proprii asupra vieti, considerand ca prin organismul viu circula enegie, sub diverse forme de reprezentare si cu diverse functii, scopul final fiind acelasi>intretinerea vietii.Energia electrica a inceput sa fie produsa din ultimii trei decenii al secolului al XIX-lea in centrale termoelectrice si hidroelectrice.Din 1870 se fabricau in cateva tari diferi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum ar fi fara energie electrica

Multe popoare antice si-au format filozofii proprii asupra vieti, considerand ca prin organismul viu circula enegie, sub diverse forme de reprezentare si cu diverse functii, scopul final fiind acelasi>intretinerea vietii.Energia electrica a inceput sa fie produsa din ultimii trei decenii al secolului al XIX-lea in centrale termoelectrice si hidroelectrice.Din 1870 se fabricau in cateva tari diferite feluri de generatoare lectrice actiona te cu masini de aburi cu piston. Perfectionat prin adoptarea autoexcitatie, generatorul de curent continuu s-a impus si a fost folosit la inceput pentru a alimenta consumatori locali, dar numai pentru iluminat.Din 1877 au inceput sa se raspandeasca lampile cu arc.

Ce ne facem fara energie electrica?Energia electrica este vitala societatii noastre. Am putea sa ne intrebam: cum au trait stramosii nostrii fara electricitate? Cum au trait ei, au trait, noi insa nu mai putem.Totul se invarte in jurul curentului electric. Totul. De la semafoare la internet, de la lifturi la frigidere, de la tramvaie la spitale, de la cercetare la sport, si tot asa, un imens ocean de nevoi ale secolului nostru, totul dependent de electricitate.

Nici nu vreau sa ma gndesc cum ar arata lumea noastra daca de astazi de la ora 14.00 energia electrica ar disparea definitiv din viata noastra. Asa brusc, fara avertisment. Nimic sa nu mai functioneze (nimic ce tine de curent). Oameni blocati in metrou, in lifturi, bolnavi pe masa de operatie, trafic rutier blocat 100%, etc. Adio educatie, sanatate, viitor.Daca nu ar mai fi energia electrica lumea asa cum o stim noi astazi nu va mai fi, ci un nou inceput. Exista oameni care considera ca ei se vor descurca indiferent de situatie, si ca fara tehnologie, fara electricitate: am trai mai bine. Ei bine, se inseala. Disparitia energiei electrice va crea haos total.

In prima instanta va fi socul, apoi dupa ceva conflicte sangeroase locale, se va instaura o noua lume guvernata de domnia celui puternic. Si in doar cativa ani sclavia va fi prezenta, caci cineva trebuie sa munceasca in locul utilajelor.Cu siguranta ca nu toata lumea crede un astfel de scenariu, dar daca vom ramane vreodata fara energie electrica, acest scenariu va fi mult mai mult decat o simpla ipoteza, va fi ceva real, un infern ce ne va invada. Omenia va disparea iar conditiile sociale din evul mediu vor deveni lumea noastra.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.