Cum am putea vorbi cu celulele noastre

1x punct

categorie: Biologie

nota: 9.98

nivel: Liceu

Gandurile si sentimentele noastre par a fi auzite de catre o ureche universala, atotputernica, ascunsa in fiecare firicel de materie, dar existenta independent de aceasta, precum si interconectata cu ea. Si, nu-i vorba doar de o ureche, cat despre o superconstiinta, capabila sa creeze, sa schimbe, sa auda, sa vada si sa inteleaga in mod precis si exact, deopotriva soaptele noastre, visurile secret[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum am putea vorbi cu celulele noastre

Gandurile si sentimentele noastre par a fi auzite de catre o ureche universala, atotputernica, ascunsa in fiecare firicel de materie, dar existenta independent de aceasta, precum si interconectata cu ea. Si, nu-i vorba doar de o ureche, cat despre o superconstiinta, capabila sa creeze, sa schimbe, sa auda, sa vada si sa inteleaga in mod precis si exact, deopotriva soaptele noastre, visurile secrete sau pe acelea spuse cu voce tare. Ceea ce gandim, simtim si vorbim aude fiecare celula si fiecare organ... Ele iau forma gandurilor si a sentimentelor noastre si toate acestea se intampla intr-un fel pe care nu-l controlam in mod constient. Nu stim cum se intampla, dar pare ca se intampla.

Nu intelegem cum suntem capabili sa formam un gand, dar formam miliarde de ganduri. Nu stim prea bine cum mergem si cum sa-i readucem cuiva mersul pierdut. Dar ceva sau cineva din adancurile fiintei noastre pare a face ceea ce credem ca noi facem si pare a intelege ceea ce noi bajbaim numai. Putem visa, oare, la o zi in care vom putea vorbi cu celulele noastre si la o zi in care gandim, simtim si transmitem catre aceasta misterioasa forta interioara doar ceea ce am vrea, ceea ce ne face bine, ceea ce ne poate vindeca pe noi si lumea care ne inconjoara?

Putem visa sa ajungem atat de curati incat sa ne gandim la noi insine cu dragoste si fara frica, cu incredere si fara indoiala, cu speranta si binecuvantare, fara deprimare si fara durere? Poate ca da... Poate ca acest mod de a visa, de a vorbi, de a gandi despre noi insine si despre cei din jurul nostru este pasibil a crea un raspuns de vindecare in corpul omenesc. Ceea ce se numeste miracol, Gratie Divina, vindecare spectaculoasa sau oricum vrem s-o numim, s-a intamplat in toate timpurile, fara ca noi sa fi inteles deplin de ce s-a intamplat.

Gandurile, sentimentele si cuvintele pe care le rostim, schimbarea modului nostru de viata, a felului in care vedem lumea in constiinta noastra pot fi cheia de descifrare a acestui mister. Si, sustinatorii teoriei care face legatura intre cuvinte si ADN sunt convinsi de acest adevar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.