Cum a luat nastere universul?

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.86

nivel: Liceu

Din ce e format universul? Din stele, planete, gaze si praf? Gresit! De fapt Universul se imparte in materie neagra ,materia obisnuita si energie intunecata. Peste tot in univers,explodeaza stele.Acestea sunt catastrofe cosmice,dar pentru cercetatoriele sunt faruri catre adancurile spatiului.Ele lumineaza o batalie miticaintre doua forte misterioasesi invizibile.Uneia ii datoraminsasi existenta [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cum a luat nastere universul?

Din ce e format universul? Din stele, planete, gaze si praf? Gresit! De fapt Universul se imparte in materie neagra ,materia obisnuita si energie intunecata. Peste tot in univers,explodeaza stele.Acestea sunt catastrofe cosmice,dar pentru cercetatoriele sunt faruri catre adancurile spatiului.Ele lumineaza o batalie miticaintre doua forte misterioasesi invizibile.Uneia ii datoraminsasi existenta noastra.Cealalta incearca sa ne distruga.
Toti suntem facuti din atomi.Atomii constituie aproape intreagamaterie a universului cunoscut.

Stiti senzatia pe care o au copii mici cand stau in camera lor noaptea ,crezand ca se afla ceva in intuneric dar cand se uita nu gasesc nimic ascuns in umbvra?Ei bine chiar daca nu poti vedea acel ceva nu inseamna ca nu este nimic acolo .La fel este si in cazul materiei negre chiar daca nu o vedem nu inseamna ca nu exista sau ca nu este acolo .

In anii '60, un tanar astronompe nume Vera Rubina decis sa explorezeo zona a spatiului putin studiata. De ce credeti ca a facut acest lucru ?Vera Rubin stia ca,daca ar fi studiat ceva mai atragatorcum sunt gaurile negre,alti astronomi o vor intrecein publicarea rezultatelor.In loc de asta, ea a inceputsa studieze galaxiile.Ce este o galaxie ?Vera si-a orientat telescopulmai intai spre vecina galactica cea mai apropiata de Calea Lactee,Andromeda.Asemeni multor galaxii, areun nucleu central dens de stele.A avut nevoie de 2 anipentru a determina vitezaa 90 de stele din galaxia Andromera si rezultatele au fost neasteptate.

A descoperit ca toate stelelese deplaseaza cu aceeasi viteza,aceeasi marime, 250 km/s.In urmatorii ani,toate galaxiilestudiate de Verai-au oferit aceleasi rezultateaparent neplauzibile:toate stelele,pana la marginile galaxiilor,se miscau cu aceeasi viteza,complet diferit de modul in carefunctioneaza sistemul nostru solar.Singura explicatieera ca forta gravitationala nu scadecu cat steaua este mai departatade centrul unei galaxii.Explicatia este ca trebuie sa fieo cantitate semnificativa de materiecare este invizibila.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.