Cultura organizationala

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.86

nivel: Facultate

Din punct de vedere al componentelor cultura organizationala are elemente obiective si subiective. Elementele obiective-reflecta aspectul material al vietii organizatiei si se refera la simbolica, culorile, confortul si oformarea interiorului si exteriorului edificiilor, a mobilei si utilajului. Elementele subiective se refera la aspectul nematerial al organizatiei cum ar fi: credintele, valorile,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cultura organizationala

Din punct de vedere al componentelor cultura organizationala are elemente obiective si subiective. Elementele obiective-reflecta aspectul material al vietii organizatiei si se refera la simbolica, culorile, confortul si oformarea interiorului si exteriorului edificiilor, a mobilei si utilajului. Elementele subiective se refera la aspectul nematerial al organizatiei cum ar fi: credintele, valorile, ritualurile, normele de comportament etc.
Elementele culturii organizationale sunt:

I. Grupa: produse artificiale
a)produse fizice artificiale (simboluri)- elementele tangibile, adica obiective, care cuprind numele de firma, dimensiunile si arhitectura cladirilor, amplasarea si mobilierul birourilor, amenajarea spatiilor, facilitatile de confort (biblioteca, ospataria, sala sportiva, case de cultura ),vestimentatia, automobilele, drapelul organizatiei. Deci simbolul cultural poate fi reprezentat de un obiect, un fenomen care serveste drept mijloc de transmitere a unui mesaj cu o anumita semnificatie in cadrul organizatiei date.

Simbolurile culturale servesc pentru a exprima anumite conceptii, a promova si transmite anumite valori si comportamente in cadrul firmei.
Actorii-persoane care au lucrat sau mai lucreaza in firma, cu roluri mai importante.
Eroii - persoanele principale ale povestilor si miturilor, persoane ce au intrat in memoria colectiva. (fondatorul firmei, Stahanov)

III. Grupa: perspectivele sunt idei si actiuni impartasite in comun de membrii organizatiei cei ajuta sa actioneze intr-o situatie data. Se refera la perspectivele organizatiei si perspectivele individuale. (performantele asteptate din partea angajatilor, criteriile si modalitatile de selectare a noilor angajati, metodele de perfectionare)
IV. Grupa: credintele, valorile si normele.
Credintele - idei formulate de obicei prin propozitii (v edinstve nasa sila).
Valori - preferinte sau atitudini colective care se impun tuturor membrilor organizatiei
Normele - reguli specifice de comportament.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.