Cultura muncii in organizatia mea CallPoint New Europe

3x puncte

categorie: Romana

nota: 8.61

nivel: Facultate

7. Cultura organizației
Cultura organizațională reprezintă acel cod de legi nescrise ce există într-o organizație. Ea cumulează atât valorile, normele, tradițiile, ceremoniile, cât și acțiunile în sine. Conceptul se bucură de o mai bună popularitate în Occident dar de curând și în România și se leagă mai mult de un domeniu relativ nou numit psihologia socială a muncii . Potrivit autoarei,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cultura muncii in organizatia mea CallPoint New Europe

7. Cultura organizației
Cultura organizațională reprezintă acel cod de legi nescrise ce există într-o organizație. Ea cumulează atât valorile, normele, tradițiile, ceremoniile, cât și acțiunile în sine. Conceptul se bucură de o mai bună popularitate în Occident dar de curând și în România și se leagă mai mult de un domeniu relativ nou numit psihologia socială a muncii . Potrivit autoarei, cultura organizației este cea care susține o bună funcționare a organizației. Cultura organizațională se formează atât prin intermediul angajaților care cooperează pentru atingerea unui scop comun cât și prin modul în care superiorii se află în relație cu ei. Un cercetător afirmă ,, organizația nu are cultură, ea este cultura,,

8. Cultura organizației CallPoint New Europe
Chiar dacă este o organizație multinațională, cu punctul principal de lucru în Bulgaria, despre CallPoint din România pot spune că și-a creat o cultură și o identitate proprie formată în principiu de angajații ei , iar superiorii susțin partea aceasta culturală a organizației, implicându-se foarte mult.

Culturile celor două sedii principale de lucru sunt totuși foarte diferite, poate și datorită fapului că și cultura țării pe teritoriul în care își desfășoară activitatea este diferită. Faptul că în România s-a creat un punct de lucru nu a împlicat și promovarea culturii organizaționale din Bulgaria, cu toate majoritatea lucrurilor și procedeelor au trebuit implementate exact ca acolo.

Cultura organizațională creată aici a fost înființată de oamenii ce lucrează împreună pentru atingerea obiectivelor organizației. Chiar dacă printre angajații companiei sunt și persoane de alte naționalități (franceză, britanică, spaniolă) a adera la cultura organizațională nu reprezintă pentru aceștia un efort. Fiind deasemenea o organizație tânără în care lucrează numai tineri, a creea o cultură organizațională a venit de la sine, supravegheată de managementul direct.

9.Asigurarea disciplinei de muncă
Cultura organizațională este definită și de reglemetările interioare de care lumea ține cont încă din prima zi de activitate. Fiecărei persoane i se prezintă regulamentul interior din prima zi de formare.

Dintre reguli amintesc faptul că : fiecare angajat este încurajat să ajungă la muncă cu cinci minute înainte de program ( corectitudine este foarte importantă datorită faptului că producția poate fi afectată), fiecare trebuie să poarte cartela de intrare tot timpul la el, nu este voie să se mănânce la biroul de lucru ( organizația pune la dispoziția angajaților o bucătărie utilată), nu este voie să se depășească pauza de masă și este interzis să se folosească telefoanele companiei în scopuri personale.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.