Culorile

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

Culoarea regilor era purpuriu. Pentru persoanele importante, se desfasoara covoare rosii. In unele culturi se credea ca anumite culori aveau puteri energizante sau vindecatoare. De exemplu, o pictura a lui Jan Van Eyeck (1434) descrie o mireasa in perioada Renascentista Purtand o rochie verde ,aratand, astfel dorinta si posibilitatea de a purta copii. Omul Verde era zeul fertilitatii in cultu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Culorile

Culoarea regilor era purpuriu. Pentru persoanele importante, se desfasoara covoare rosii. In unele culturi se credea ca anumite culori aveau puteri energizante sau vindecatoare. De exemplu, o pictura a lui Jan Van Eyeck (1434) descrie o mireasa in perioada Renascentista Purtand o rochie verde ,aratand, astfel dorinta si posibilitatea de a purta copii. Omul Verde era zeul fertilitatii in cultura celta. Verdele era o culoare sacra pentru egipteni, reprezentand speranta si bucuria primaverii.

Culorile dau anumite stari camerelor . Culorile reci fac camerele sa para mai mari si aduc un sentiment de calm . Culorile calde fac camerele mari sa fie mai confortabile si mai calduroase. Se crede ca
e vopsirea sufragerie in negru va face mesele mai placute.
Verdele duce la vitalitate ,si se recomanda vopsirea camerei copiilor in aceasta culoare, dand copiilor un plus in activitatile lor.
Restaurantele nu vopsesc niciodata buradaria in rosu deoarece se pare ca aceasta va duce la o stare de enervare a bucatarului. Centrul nelinistii din creier este activat de galben.

"La copii aceasta va duce la plansete , iar la adulti ,va duce la enervare" declara Carlton Wagner, directorul Institului pentru Studierea Culorilor Wagner.Albastru va face o persoana mai atenta la trecerea timpului, si astfel, de exemplu , vor petrece mai putin timp mancand. Pentru persoanele care adorm mai greu, se recomanda culori ca roz pal, verde , albastru si rosu pal. Despre culori:
Un studiu a aratat ca majoritatea copiilor folosesc galben si maro prentru a desena supararea. Un studiu pe copii cu varste mai mici de 7 ani a aratat ca majoritatea aleg jucarii de culori pure , nu pastelate.

Alt studiu a schimbat culoarea mancarii, dar a aratat ca oamnenii nu doreau sa manance carne gri si salata purpurie. Aceasta a aratat ca oamenii vor ca lucrurile sa fie colorate cum ar trebui sa fie.
O lucrare, a studiat 65 de studenti care au cumparat schiuri acvatice .Etichetele de avertizare au fost de mai multe culori. Rezultatul la crestera probabilitatii de ranire la produsele cu avertizari scrise cu rosu,verde si negru.O firma comercializeaza lentile de contact rosii pentru gaini deoarece studii medicale au aratat ca gainile care vad rosu in timpul zilei sunt mai fericire si mananca mai putina hrana. Purtatorul de cuvant al firmei a apreciat ca lentile vor imbunatati recolta de oua cu 600 milioane $ pe an.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.