Cucerirea nord-vestului Europei de catre carpato-danubieni

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.91

nivel: Facultate

Daca ne uitam pe harta Europei putem vedea cum lantul Carpato-Hercinic se continua cu cel Tuningian. De o parte si alta a acestei linii, pornesc rauri, unele spre Nord, altele spre Sud. Astfel, spre nord avem Bazinul hidro-geografic care cuprinde Elba , Odra, Vistula si Neman, in timp ce in sud avem cel al Dunarii (Danu: zeita vedica a ploii si a pajistilor bogate), numit si Danubiu ori Istru si [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cucerirea nord-vestului Europei de catre carpato-danubieni

Daca ne uitam pe harta Europei putem vedea cum lantul Carpato-Hercinic se continua cu cel Tuningian. De o parte si alta a acestei linii, pornesc rauri, unele spre Nord, altele spre Sud. Astfel, spre nord avem Bazinul hidro-geografic care cuprinde Elba , Odra, Vistula si Neman, in timp ce in sud avem cel al Dunarii (Danu: zeita vedica a ploii si a pajistilor bogate), numit si Danubiu ori Istru si care aduna aproape toate apele ce izvorasc pe versantul sudic al liniei sus-amintite.
Odata cu imblanzirea climei, pelasgii carpato-danubieni vor porni in cucerirea lumii pre-antice:

1. O ramura timpurie, nordica, baltico-mazuriana, se va separa mai tarziu in doua sub-diviziuni, dand nastere la doua popoare: germanice si slave. 2. O a doua ramura, cea sudica a carpato-danubienilor vor da nastere la spiritualizarea vedica cu 3 subdiviziuni: a). Sud-Estica: Sumerienii, Ramanii-Troeni din Asia Mica, Hititii, Ga-Ramonii (din Nordul Africii). b). Sud-Vestica: va da nastere raselor asa-zise latine din Europa: Geto-Dacii AZ Tracii, Ilirii, Latinii (Romanii) AZ Italienii, Ibericii-Spaniolii, Portughezii, Francezii;

c). Ramura Estica, care va cuceri Asia: Sudul Chinei-zona Tarim Basin (Toch-arieni), India (vedicii arieni), Japonia (populatia Ainu), etc.
Tot ce s-a spus pana aici reprezinta mai degraba o reconstituire logica dupa cateva dovezi si referiri extrase din putinul pe care il stim astazi. Ne ramane sa ilustram ce alte dovezi pot fi aduse la putinul pe care-l cunoastem deja. Harta preluata din caietele Daco-Romaniei, anul 3 nr.6, 23 Decembrie 1997-21 Martie 1998, I.P. Tatomirescu-Ed.

Aethicus
De la Atlantic si pana la Marea de Azov a existat o impresionanta arie culturala, o manifestare culturala, de la "dansul" bizonilor, din sanctuarul-pestera de la Altamira (Spania) sau de la Font-de Gaume (Franta), "Felina de Fildes" de la Pavlov (Cehia) la "Pantera, cai si cavaler ucis", din sanctuarul-pestera de la Cuciulat (15.000-12.000 i.H. - Romania), ori la "Gaie-n atac", din sanctuarul pesterii Gaura Chinidiei (10.000-8.000 i.H. - Romania) si pana la figura stranie, cosmica, a basoreliefului din sanctuarul-pestera de la Sinca-Veche.

Trebuie sa-l amintesc cu placere pe domul Ion Pachia Tatomirescu, care in caietele Daco-Romaniei vorbeste despre o unitate culturala-arhaic-europeana, pelasgica, aparuta in perioada anilor 30.000-8.175 i.H. si care a devenit o unitate stabila la orizontul anului 8.175 i.H., fragmentandu-se in trei unitati. Aceste unitati s-au dezvoltat in acel "apogeu al neoliticului" diferentiindu-se in: Pelasgia de vest - de la Atlantic si pana in Alpi,

Pelasgia de centru - de la Alpii Rasariteni si Sardinia pana la Nipru si Marea Getica (Marea Neagra), de la Carpatii Nordici si Marea Baltica dintre Oder si Neamuna, pana in Sicilia, Creta (Marea Tracica aparand mult mai tarziu cand puntea de pamant ce lega Asia Mica de Peninsula Balcanica se va prabusi in Marea Mediterana, in urma cu 4.000 de ani, lasand o puzderie de noi insule si o noua mare: Marea Tracica - nume schimbat de greci mai tarziu in Marea Egee.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.