Cruciade

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.03

nivel: Liceu

Cruciadele au inceput formal joi, pe 27 noiembrie 1095. In acea zi papa Urban al II -lea a tinut o predica credinciosilor si clericilor intr-o biserica din Clermont. In timpul acestei predici papa a mentionat un plan pentru o cruciada, chemand pe credinciosi pentru a i se alatura. Raspunsul a fost afirmativ si a depasit asteptarile tuturor.

Papa a ales un grup de episcopi esntru a [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cruciade

Cruciadele au inceput formal joi, pe 27 noiembrie 1095. In acea zi papa Urban al II -lea a tinut o predica credinciosilor si clericilor intr-o biserica din Clermont. In timpul acestei predici papa a mentionat un plan pentru o cruciada, chemand pe credinciosi pentru a i se alatura. Raspunsul a fost afirmativ si a depasit asteptarile tuturor.

Papa a ales un grup de episcopi esntru a merge si a aduna crestini pentru aceasta cruciada. A mentionat de asemenea o strategie de baza pentru fiecare grup de cruciati care isi va incepe calatoria in august 1096. Grupurile aveau sa mearga pe cai diferite pana la Constantinopol unde aveau sa se intalneasca. De acolo aveau sa lanseze un atac asupra cuceritorilor si imperiului Bizantin. Odata ce aceasta regiune avea sa fie crestinizata, cruciatii mai aveau de mers in Palestina si Siria, Ierusa-limul incheind aceasta cruciada.

Cucerirea Anatoliei
Armata cruciatilor a ajuns la Constantinopol intre noiembrie 1096 si mai 1097. Imparatul bizantin Alexius I Comnenus a fortat cruciatii sa-i returneze toate teritoriile bizantine cucerite pana in prezent de acestia. Liderii cruciatilor nu au putut suporta aceste cereri, si mai tarziu multi dintre ei devenind suspiciosi pe bizantini.

In mai 1097, cruciatii au atacat prima lor tinta importanta, capitala Anatoliana turca, Niceea. In iunie aceasta s-a predat bizantinilor si nu cruciatilor. Aceasta a confir-mat banuielile celor din urma, Alexius se folosea de cruciati pentru a-si atinge propriile scopuri.

Pe data de 1 iulie 1097, cruciatii au avut parte de o mare victorie si aproape ca au anihilat fortele turcesti. Drept urmare acestia nu au mai intampinat rezistentadeo-sebita din partea fortelor turcesti in perioada calato-riei in Asia Mica. Urmatoarea lor tinta a fost Antiochia, un oras din nordul Siriei. Cruciatii au inceput atacul pe data de 21 octombrie 1097, dar orasul nu a fost supus pana pe data de 3 iunie 1098. Dupa aceasta cucerire au sosit forte noi turcesti ce venisera pentru a inlocui armata infranta.

Dupa cucerirea Antiochiei, cruciatii au pus la punct planul pentru capturarea Ierusalimului in noiembrie 1098. Au evitat sa atace alte orase pentru a-si pastra fortele. In mai 1099 au ajuns la granitele Palestinei, iar spre seara zilei de 7 iunie 1099 au ajuns langa zidurile Ierusalimului.

Orasul se afla sub control Egiptean; aparatorii aces-tuia erau numerosi si bine pregatiti pentru un asalt. Cru-ciatii au atacat, si datorita unor noi forte si masini de a-salt au reusi sa cucereasca Ierusalimul pe data de 15 iu-lie 1099; au masacrat toti locuitorii. Din punctul lor de vedere orasul a fost purificat prin sangele infrantilor.
O saptamana mai tarziu a fost ales unul din liderii cruciatilor, care a ramas in oras. Sub conducerea lui ar-mata egipteana a fost infranta pe data de 12 august 1099. Dupa aceasta majoritatea cruciatilor s-au intors in Euro-pa lasand pe acel lider sa aiba grija de teritoriile cucerite.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.