Croatia ppt

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.60

nivel: Facultate

Capitala Coatiei, Zagreb este o metropola specifica centrului Europei, ce combina eleganta arhitecturala a secolului XIX cu diversiuni culturale si distractii moderne. Spre Nord, spre Coasta Adriatica, peninsula Istria contine locatii turistice amenajate modern:Porec si Rovinj si portul Pula. Zona Dalmatiei, spre sud, este impresionanta prin lantul muntos ce se imbina armonios cu cele mai frumoas[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Croatia ppt

Capitala Coatiei, Zagreb este o metropola specifica centrului Europei, ce combina eleganta arhitecturala a secolului XIX cu diversiuni culturale si distractii moderne. Spre Nord, spre Coasta Adriatica, peninsula Istria contine locatii turistice amenajate modern:Porec si Rovinj si portul Pula. Zona Dalmatiei, spre sud, este impresionanta prin lantul muntos ce se imbina armonios cu cele mai frumoase insule ale Croatiei, Brac , Hvar , Vis si Korcula, deosebite prin satele pescaresti adapostite si plajele insorite. In sudul Split-ului, principalul oras din Damatia, este Dubrovnik, un loc magic indiferent de sezonul in care il vizitezi.

Zagreb (germana Agram, maghiara Zagrab) este capitala Croatiei. Populatia orasului este 973.667 de locuitori (1.609.525 in zona metropolitana). Este situat pe versantul muntelui Medvednica si pe malul raului Sava, la o altitudinee de 120 m. Amplasarea favorabila din punct de vedere geografic in partea de sud-vet a bazinului panonic, care se extinde spre regiunile alpina, dinarica, adriatica si panonica, ofera cea mai buna legatura de trafic intre Europa centrala si Marea Adriatica.

Dalmatia este regiunea plajelor lungi, a padurilor de pini si a oraselor medievale - Zadar, Split, Sibenik, Trogir, Omis, dar si a oraselor insulare Hvar, Korcula, Vis. Aceasta combinatie unica de frumusete naturala se potriveste perfect cu arhitectura impozanta si te face sa uiti cu totul de aglomeratia urbana, cel putin pentru o vreme.

Istria este cea mai mare peninsula a Adriaticii. Statiunile turistice importante sunt Pola si Porec. Alte destinatii: Umag, Rovinij, Medulin, Rabac, Plomin.Obiectivele turistice de arhitectura sunt impresionante si ofera o imagine a istoriei locului.Golful Kvarner a fost locul ales de turisti datorita climatului bland, vegetatiei subtropicale. Astfel se explica farmecul traditional pe care inca il au statiunile de aici.

In Golful Kvarner se gasesc:RIVIERA OPATIJA cu statiunile Opatija,Lovran si Moscenica Draga, 3 statiuni legate intre ele printr-un drum de-a lungul coastei-Lungo Mare-ce strabate golfuri si satucuri.INSULELE: Krk, Cres, Losinj si Rab.RIVIERA KRIKVENICA cu statiunile Crikvenica, Dramalj Selce si Jadranova.

Departarea geografica de alte destinatii turistice nu este o bariera pentru ca oferta de monumente istorice si frumusetea orasului atrage milioane de turisti.O excursie in Croatia fara sa vizitezi orasul Dubrovnik este o pierdere reala.Trogir este inclus in lista UNESCO a patrimoniul universal. Orasul a fost fondat de colonistii greci din insula Vis, in sec al 3 lea I.Ch.Poarta orasului si zidurile cetatii, Fortareata kamerlengo, Palatul Duke, Catedrala St. Laurentiu cu portalul mesterului radovan, Micul si Marele palat Cipilo din sec al 15 lea - obiective turistice de vizitat

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.