Criza economica si Banca Transilvania

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.11

nivel: Facultate

In ceea ce priveste valoarea nominala a unei actiuni, Adunarea Generala Extraodinara a Actionarilor a hotarat cresterea acesteia de la 0,1 lei la 1 leu.In cursul aceastei saptamani, Banca Transilvania va semna cu IFC (International Finance Corporation), divizie a Bancii Mondiale, un contract de credit cu structura A-B, pentru o valoare de cel putin 30 de milioane euro, avand scadente de 7 si 10 an[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Criza economica si Banca Transilvania

In ceea ce priveste valoarea nominala a unei actiuni, Adunarea Generala Extraodinara a Actionarilor a hotarat cresterea acesteia de la 0,1 lei la 1 leu.In cursul aceastei saptamani, Banca Transilvania va semna cu IFC (International Finance Corporation), divizie a Bancii Mondiale, un contract de credit cu structura A-B, pentru o valoare de cel putin 30 de milioane euro, avand scadente de 7 si 10 ani. Suma va fi destinata sustinerii sectorului IMM - prin credite de investitii, respectiv clientilor retail - pentru credite ipotecare.

In legatura cu situatia economica internationala, Robert C. Rekkers declara: "Sistemul bancar romanesc nu va fi foarte afectat de tot acest context. Ca argument, soliditatea sistemului bancar poate fi simplu reflectata daca ne gandim numai la totalul rezervelor minime obligatorii pe care institutiile bancare le detin la BNR. In ceea ce priveste Banca Transilvania, nu exista expunere de business pe international, fiind o companie cu capital majoritar romanesc; avem un nivel al rezervei minime obligatorii depozitate la BNR, de 850 milioane euro.

Actionarii sunt alaturi de noi, inclusiv actionarul semnificativ, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care detine 15% din capitalul social si care ne-a sustinut in permanenta, cu capital si programe de finantare, si in acest an. Avand in vedere soliditatea bancii noastre, vom urmari cu atentie orice oportunitati care pot aparea in actuala conjunctura si care pot adauga valoare institutiei".

Banca Transilvania se afla in topul primelor 5 banci din Romania, in functie de active. Are un capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care detine 15% din capitalul social, este actionar semnificativ. BT este o institutie financiara cu reprezentare nationala, avand 522 de unitati si peste 6.700 de angajati. Este prima institutie bancara din Romania cotata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in anul 1997.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.