Criza de originalitate din adolescenta

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.73

nivel: Facultate

Crizele antreneaza toate sursele psihice: imaginatia, inteligenta si vointa. Criza de originalitate are un caracter universal, fiind specifica perioadei pubertatii si adolescentei; este cea mai complexa din viata omului modern si este provocata de un fenomen complex de transformare a copilului in adult. In timpul crizei de originalitate se schimba starea biologica de fond, statutul de varsta, cel [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Criza de originalitate din adolescenta

Crizele antreneaza toate sursele psihice: imaginatia, inteligenta si vointa. Criza de originalitate are un caracter universal, fiind specifica perioadei pubertatii si adolescentei; este cea mai complexa din viata omului modern si este provocata de un fenomen complex de transformare a copilului in adult. In timpul crizei de originalitate se schimba starea biologica de fond, statutul de varsta, cel social si civil; are loc o reconstituire psihica generala, insotita de formarea si consolidarea unei noi personalitati, noi aspiratii, idealuri si responsabilitati.

Criza de originalitate este considerata un fel de "a doua nastere" si realizeaza convertirea, socializarea inteligentei, personalitatii, creativitatii. Imaginatia, in perioada pubertatii si adolescentei, opereaza cu capacitatea de convertire a intereselor spre domeniile culturii, tehnicii, artelor si sportului. Un moment interesant al crizei este acela in care adolescentul joaca rolul adult; in fazele pubertatii si adolescentei se consuma metaforic legenda pacatului originar.

In urma cu aproximativ 10 - 15 ani, criza de dezvoltare la adolescenti, era un fel de produs al unor deficiente educative sau desincronizari prea mari intre educatia din familie si cea din scoala.
In prezent, exista o ampla cuprindere de teme noi in programele scolare, asistam la o babilonie a comunicarii si la o implicatie puternica in viata planetara. Informatiile scolare sunt puternic depasite din punct de vedere creativ prin cunostinte de circulatie libera din societate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.