Criminalistica

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.91

nivel: Facultate

Separat de aceste aspecte, in cazul actelor suicidale, dupa impusctura, de obicei, victima scapa arma din mana. Exista putine cazuri cand arma ramane in mana victimei, fie cand tragerea s-a executat din pozitia culcat pe spate si urma ramane flectata in pozitia in care s-a executat tragerea, fie cand in urma autoimpuscarii, intervine starea de catalepsie (rigiditate) care blocheaza musculatura cor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Criminalistica

Separat de aceste aspecte, in cazul actelor suicidale, dupa impusctura, de obicei, victima scapa arma din mana. Exista putine cazuri cand arma ramane in mana victimei, fie cand tragerea s-a executat din pozitia culcat pe spate si urma ramane flectata in pozitia in care s-a executat tragerea, fie cand in urma autoimpuscarii, intervine starea de catalepsie (rigiditate) care blocheaza musculatura corpului in pozitia in care a survenit decesul.

Pentru lamurirea acestor imprejurri este necesar sa se constate starea cadavrului si pozitia in care acesta a fost descoperit. Starea de catalepsie explica si prezenta pe crosa armei si in cazul sinuciderilor a unor urme papilare statice, care se suprapun peste cele dinamice, rezultate in urma reculului armei de foc, ca urmare a "blocarii" mainii victimei in pozitia in care a executat focul.De asemenea absenta urmelor secundare releva faptul ca s-a tras de la o distanta care exclude posibilitatea autoimpuscarii.

Lipsa de la locul faptei sau prezenta dar in cantitati foarte mici a urmelor de sange in cazul reactiilor violente rezultat al actiunii armelor de foc demonstreaza ca decesul victimei a survenit in alt loc, iar cadavrul a fost transportat ulterior in locul in care a fost descoperit. Directia de tragere nefireasca indica pozitii ale armei care de obicei nu sunt abordate de catre sinucigasi evidentiand de asemenea, situatii controversate care trebuiesc lamurite cu ocazia unor experimente vizand masuratori autopsimetrice ale segmentelor anatomice ale victimei si verificarea daca acesta putea sa se autoimpuste din pozitia respectiva.

Mai putem nota aici gasirea unor note cu continut de "bilet de adio " cu un scris foarte ordonat, cu un scris diferit de al victimei, simularea unei efractii dar cu actiunea de fortare din interiorul incaperii.Pentru a exemplifica aspectele de mai sus vom reda o speta:
La data de 12 dec. 1991 in postul de santinela nr. 4 de pe perimetrul pazit al U.M. in foisor a fost descoperit cadavrul sold. M.A.Santinela B.F. motiva ca, victima s-a deplasat la postul sau si intrucat erau din aceeasi localitate i-a permis sa intre in zona interzisa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.