Cresteri cu orice pret

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.99

nivel: Liceu

Shacahr Shaine, vicepresedinte de marketing si vanzari la URBB, completetaza: "Conform raportului Patronatului Producatorilor de Bere, piata de bere din Romania a inregistrat in anul 2002 o crestere de 1,7% fata de 2001, adica 11.473.633 hl fata de 11.280.930 hl in 2001. Cresterea slaba a pietei de bere din anul 2002 a fost cauzata in principal de conditiile meteo nefavorabile din luna august, can[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cresteri cu orice pret

Shacahr Shaine, vicepresedinte de marketing si vanzari la URBB, completetaza: "Conform raportului Patronatului Producatorilor de Bere, piata de bere din Romania a inregistrat in anul 2002 o crestere de 1,7% fata de 2001, adica 11.473.633 hl fata de 11.280.930 hl in 2001. Cresterea slaba a pietei de bere din anul 2002 a fost cauzata in principal de conditiile meteo nefavorabile din luna august, cand piata a pierdut 350 000 hl. In anul 2002 segmentele de bere premium si superpremium au inregistrat o crestere de 15%."

Brau Union a dedicat eforturile de marketing in 2002 in special segmentului mediu, in care compania prezenta prin marcile Golden Brau si Ciuc. Acest segment este cel mai aglomerat de pe piata berii, pentru ca aici sunt pozitionate majoritatea marcilor nationale, atat ale Brau Union cat si ale concurentilor.

"Cota de piata a companiei a scazut usor anul trecut, datorita evolutiei mai slabe a vanzarilor de bere la butoi", spune Dorin Gherman. "Datorita strategiei de concentrare pe profit am marit preturile la acest ambalaj peste media pietei. In schimb, am crescut pe partea de vanzari la sticla, cu 4,4% fata de 2001.

O evolutie foarte buna in conditiile pietei in stagnare a fost inregistrata si la segmentele de bere la doza, cu o medie anuala de 35% din piata dozei PET, unde am intrat in luna mai cu berea Bucegi la 2 litri, apoi Bucegi si Gambrinus la 1 litru, si am ajuns in decembrie 2002 la o cota de 25% din piata acestui segment de bere", a mai precizat Gherman.

Obiectivul declarat al Brau Union a fost consolidarea pozitiei de lider, prin concentrarea pe marcile cu potential ridicat, prezenta pe toate segmentele de piata, exploatarea pozitiei detinute in segmentele cu crestere rapida si a marcilor regionale.

United Romanian Breweries Bereprod (URBB) detine in portofoliu marci pozitionate pe cele trei mari segmente de piata. "Pe segmentul superpremium avem Carlsberg si Guinness, pe segmentul premium suntem prezenti cu Tuborg, care este si marca noastra principala, iar pe segmentul premium local avem marca Skol", spune Shacahr Shaine.

"Fiecare marca are un ciclu de viata si ca urmare, politica de sustinere a imaginii marcilor este diferita, in functie de stadiul de dezvoltare al acestora si de mesajul pe care dorim sa il comunicam. Strategia noastra are in vedere un efort sustinut in directia promovarii marcilor Tuborg si Carlsberg pentru a impulsiona consumul de bere premium si a determina o crestere generala a celor doua segmente, unde detinem pozitia de lider.

URBB a vandut in anul 2002 circa 721.000 hl, cu 22% mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2001, fiind singura companie dintre producatorii internationali de bere care a inregistrat o crestere semnificativa. In prezent ne situam pe locul 4 cu o cota de piata de 6,3 %".Potrivit monitorizarilor, URBB s-a pozitionat pe locul 19 in topul investitorilor in publicitate, cu un volum de 15,1 milioane $.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.