Cresterea cabalinelor

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.95

nivel: Facultate

Capul fin, uscativ, pielea din regiunea obrajilor formeaza cute/pliuri, profilul capului drept, gat lung si subtire cu salba dezvoltata, regiunile situate pe linia superioasa a trunchilui sunt lungi si orizontale.Crupa este lunga si de forma patrata, orizontala si larga la ischii, formatul lateral corporal este trapezoidal, cu baza mare orientata posterios, ugerul este dezvoltat , are forma patrat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cresterea cabalinelor

Capul fin, uscativ, pielea din regiunea obrajilor formeaza cute/pliuri, profilul capului drept, gat lung si subtire cu salba dezvoltata, regiunile situate pe linia superioasa a trunchilui sunt lungi si orizontale.Crupa este lunga si de forma patrata, orizontala si larga la ischii, formatul lateral corporal este trapezoidal, cu baza mare orientata posterios, ugerul este dezvoltat , are forma patrata/globuloasa, mameloanele au forma cilindrica si conica, se preteaza mulsului mecanic, abdomen dezvoltat sub forma de butoi, talia 1,32-1,35m, G.C.

550-600kg, cantitatea de lapte/lactatie normala 6500-7000 kg, procent de G 3,7-3,8%. Este o rasa precoce, realizeaza prima fatare la varsta de 25-26 luni iar productia de lapte la lactatia I reprezinta 70-74% din productia lactatiei maxime care aste a treia, realizeaza 1 L lapte cu un consum de 0.8 unitati nutritive, tineretul mascul se preteaza sistemului de ingrasare intensiv de tip BABY-BEEF realizand sporuri medii de 1000g cu un consum de 4-5 unitati nutritive, a participat la formarea unor rase in diferite tari pentru productia de lapte
De culoare alb-murdar, r hipermetrica, talia

1.40-1.45m, G.C. la femele-750kg in medie, masculi-1000kg. Viteii se preteaza sistemului de ingrasare intensiv realizand sporuri medii de 1800g cu un consum de 4 U.N. Talia 1,38m, G.C femele-700kg, masculi-900kg. Tineretul femel ingrasat intensiv realizeaza sporuri de 1500kg iar greutatea optima la sacrificare este de 400kg. culoarea este visinie neuniforma, predomina pigmentul visiniu si rasa prezinta un desen de culoare alba care porneste din reginuea grebanului, creste progresiv catre cap, capul de culoarea alba, salba, partea ventrala a abdomenului, extremitatile membrelor si vf cozii.

Este o rasa pretentioasa la conditiile de hranire si ingrijire.
Rasa Aberdeen Angus
Talia 1,10 m, G.C. la femele 650kg, la masculi 800kg, culoarea neagra uniforma , nu au coarne, procentul de oase in carcasa 16-18%.
Rasa Santa Gertruda
In urma imperecherii vacilor locale cu masculi Shorton din Anglia, iar femelele obtinute in urma ecestei imperecheri au fost imperecheati cu Zobu Asiatic de tip Brahma, pentru a-I imprima rezistenta la piroplasmoza. Culoarea rosie uniforma o prezinta cervicea dezvoltata, talia 1,35m, G.C la femele 750kg, la masculi 900kg.
RASELE MIXTE
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.