Creditul bancar

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Indiferent de modul in care s-a nascut si a evoluat activitatea economica a omenirii, creditul a aparut inaintea oricarui sistem si instrument de schimb.
Etimologic, creditul isi are originea in cuvantul latin "creditum - credere", care inseamna a crede, a se increde sau a avea incredere. Aceasta origine a notiunii de credit scoate in evidenta un element psihologic absolut necesar existenta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Creditul bancar

Indiferent de modul in care s-a nascut si a evoluat activitatea economica a omenirii, creditul a aparut inaintea oricarui sistem si instrument de schimb.
Etimologic, creditul isi are originea in cuvantul latin "creditum - credere", care inseamna a crede, a se increde sau a avea incredere. Aceasta origine a notiunii de credit scoate in evidenta un element psihologic absolut necesar existenta unei operatiuni de imprumut - incredere.

Creditul, fiind o categorie de natura economico-financiara a format obiectul unor ample cercetari in literatura de specialitate. Analizand unele definitii cu privire la credit, vom constata o diversitate de opinii, diferenta dintre ele fiind determinata de punctul de vedere din care este privit creditul.
Astfel, prof. W. Sombrat, ofera o definitie sintetica, dar expresiva, cand spune: "creditul este puterea de cumparare, fara a detine numerar". Intr-o maniera asemanatoare, prof. C. Gide defineste creditul ca fiind "schimbul unei bogatii prezente, contra unei bogatii viitoare".

Prof. F. Leitner defineste creditul ca un "act economic care face sa nasca in favoarea unui individ un drept de a dispune in mod permanent de bunurile sau serviciile puse la dispozitia lui, de un alt individ, in cadrul termenului pentru care a fost acordat". La randul sau prof. V. Slavescu arata ca "este vorba de o operatiune de credit sau ne gasim in fata unui fapt economic, numit credit, ori de cate ori este vorba de cedarea unei sume de bani, efectuata intr-un moment dat, din partea unui subiect economic, cu obligatia pentru acesta din urma de a restitui mai tarziu, la un termen fixat, suma primita, plus o suma de bani care se chema interes sau dobanda". Adept al definitiilor succinte, prof. A. Page defineste creditul ca fiind "schimbul unei valori monetare prezente contra unei valori monetare viitoare" .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.