Crearea unui mediu de lucru bazat pe munca in echipa

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.74

nivel: Facultate

In aceste conditii, daca se doreste ca o companie sa functioneze eficient in conditiile unui climat bazat pe lucrul in echipa si deservirea interesului comun, obstacolul cel mai dificil de surmontat este acela de a crea o cultura organizationala bazata conceptul de lucru in echipa.

Cu alte cuvinte, este nevoie sa creem un mediu de lucru care sa valorifice colaborarea. In acest clim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Crearea unui mediu de lucru bazat pe munca in echipa

In aceste conditii, daca se doreste ca o companie sa functioneze eficient in conditiile unui climat bazat pe lucrul in echipa si deservirea interesului comun, obstacolul cel mai dificil de surmontat este acela de a crea o cultura organizationala bazata conceptul de lucru in echipa.

Cu alte cuvinte, este nevoie sa creem un mediu de lucru care sa valorifice colaborarea. In acest climat, oamenii inteleg si cred in ideea ca planificarea, deciziile si actiunile au efecte si rezultate superioare atunci cand sunt facute in echipa, in mod colaborativ.
Iata cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand dorim sa dezvoltam un climat organizational bazat pe lucrul in echipa:

Imputernicirea angajatilor
Implicarea si imputernicirea angajatilor confera acestora initiativa si puterea de a lua decizii cu privire la eficientizarea muncii lor. Totodata, aceasta abordare poate spori loialitatea fata de companie. Evident, aceste lucruri nu se pot realiza in conditiile unei forte de munca demotivate si foarte fluctuante. Aceasta "imputernicire" a angajatilor se refera la o abordare stimulanta din partea managementului, conforma careia angajatii trebuie incurajati sa ia initiativa, sa fie proactivi, sa nu ezite in a propune sau a lua decizii privind eficientizarea muncii lor. De asemenea, aceasta stare de fapt trebuie sa ii si responsabilizeze la un nivel superior pe angajati.

Implicarea angajatilor in procesul de luare a deciziilor
Implicarea angajatilor creaza un mediu de lucru in care oamenii au impact asupra deciziilor si actiunilor care afecteaza munca lor. Aceasta implicare nu este un scop in sine si nici nu este un instrument. Este o filosofie de management si leadership despre cum oamenii trebuiesc stimulati sa contribuie continuu la imbunatatirea si eficientizarea propriei companii.

Intelegerea conceptului de "climat bazat pe lucrul in echipa"
In toate companiile oamenii vorbesc despre ideea de a lucra ca o echipa, despre crearea unor echipe eficiente, dar putini inteleg in mod realist si exact cum sa creeze si sa dezvolte eficient aceste echipe. Multi vad echipele ca fiind cea mai buna forma de organizare a activitatii, cea mai buna metoda de a implica toti angajatii in derularea afacerii si obtinerea succesului si a profitului, insa putini actioneaza in mod realist in acest sens, intelegand atat avantajele cat si dezavantajele acestei abordari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.