Crearea omului dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu

5x puncte

categorie: Religie

nota: 8.60

nivel: Liceu

Creștinismul vede în om ființa creată cu o menire foarte înaltă și iubită de Dumnezeu, ființa care trebuie ridicată și mântuită,fiind singura din această lume care poartă cu sine chipul lui Dumnezeu.
Crearea lumii este descrisă de Moise, prin cuvintele: ,,Să face om după chipul si asemănarea noastră, ca să stăpânească peștii mărilor ,păsările cerului…”. (Facere 1,26-27). Cuvin[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Crearea omului dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu

Creștinismul vede în om ființa creată cu o menire foarte înaltă și iubită de Dumnezeu, ființa care trebuie ridicată și mântuită,fiind singura din această lume care poartă cu sine chipul lui Dumnezeu.
Crearea lumii este descrisă de Moise, prin cuvintele: ,,Să face om după chipul si asemănarea noastră, ca să stăpânească peștii mărilor ,păsările cerului…”. (Facere 1,26-27). Cuvintele de mai sus arată deci că omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu.

În ceea ce privește chipul lui Dumnezeu în om, Biserica învată că aceasta se referă la natura spirituală a omului, adică la rațiune, sentiment și voință, deoarece toate tind către Dumnezeu deci, chipul lui Dumnezeu in om îl reprezintă sufletul omului.

Asemănarea lui Dumnezeu înseamnă ducerea la îndeplinirea chipului lui Dumnezeu în om, este virtutea și sfințirea prin care omul se face asemenea lui Dumnezeu.

Deosebirea dintre chip și asemănare o arată Sfânta Scriptură prin cuvintele: ,,Să facem om după chipul și asemănarea noastră…” (Facerea 1,26), iar după ce l-a creat pe om, Dumnezeu a zis: ,,Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său” fără să mai adauge și asemănarea lui Dumnezeu. Asemănarea o avea ca virtualitate, ca potența, ca posibilitate.

Mulți dintre neoprotenstanți, susțin că cele doua cuvinte sunt sinonime. De aceea vom arăta din cele ce urmează, ce inseamnă chipul lui Dumnezeu în om și cum putem dobândi asemănarea cu El.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.