Craciunul in tarile lumii

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.42

nivel: Gimnaziu

In Germania, traditiile de Craciun sunt foarte variate. Cadourile de Craciun (Bescherung) se dau in seara de Ajun, iar traditia a inceput cu Martin Luther si conotatia data obiceiului este celebrarea darului facut de Dumnezeu prin Fiul Sau. Cadourile se pun sub brad, tatal familiei aprinde lumanarile si suna dintr-un clopotel, dupa care copii pot sa intre in camera in care se afla Pomul de Craciun[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Craciunul in tarile lumii

In Germania, traditiile de Craciun sunt foarte variate. Cadourile de Craciun (Bescherung) se dau in seara de Ajun, iar traditia a inceput cu Martin Luther si conotatia data obiceiului este celebrarea darului facut de Dumnezeu prin Fiul Sau. Cadourile se pun sub brad, tatal familiei aprinde lumanarile si suna dintr-un clopotel, dupa care copii pot sa intre in camera in care se afla Pomul de Craciun.

Se canta colinde si se trece la masa, pe care apare o gasca fripta sau preparate din porc, dar exista si familii care prefera o masa frugala in seara de Ajun.Tot din Germania vine si obiceiul Calendarului de Advent, perioada premergatoare Craciunului. Este, pentru copii, un calendar de hartie cu cate o fereastra pentru fiecare zi, indaratul careia se afla cate o jucarie sau o bomboana. In spatele ferestruicilor se mai afla cate o imagine sau o bucata din istoria Nasterii.

In Norvegia si nordul Europei, Craciunul incepe pe 24 decembrie, de la ora 16, cand suna clopotele bisericilor. In multe familii se citeste istoria nasterii lui Iisus, din Evenghelia dupa Luca din vechea Biblie a familiei. Masa de Ajun cuprinde diferite feluri de miel sau de oaie, dar si peste, mai ales in zonele litorale. Se mai gateste porridge, un fel de terci de ovaz, si se pun farfurii pline pentru Julenissen, un fel de Mos Craciun local.

In emisfera sudica, dar si in alte zone calde, Craciunul este sarbatorit in plina vara. In tarile din America de Sud, majoritar catolice, traditiile de Craciun au inca o mare incarcatura religioasa. Obiceiurile laice sunt influentate de cele europene si, mai ales, de cele americane. Cadourile sunt aduse de Viejo Pascuero, in Chile, de Papai Noel, in Brazilia, de El Nino Dios in Columbia. In Argentina, se dau cadouri atat de craciun, cat si pe 6 ianuarie, cand se sarbatoreste Inchinarea Magilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.