Covasna - prezentare power point

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.00

nivel: Liceu

Covasna beneficiază de resurse turistice importante, cu precădere naturale. Varietatea resurselor hidrominerale și carbogazoase, cu mare valoare terapeutică, a dat posibilitatea dezvoltării turismului balnear dar s-au dezvoltat totodată turismul montan și cel de sfârșit de săptămână.Pe teritoriul stațiunii sunt valorificate izvoarele de apă minerală carbogazoasă, clorurat-sodică, feruginoasă, calc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Covasna - prezentare power point

Covasna beneficiază de resurse turistice importante, cu precădere naturale. Varietatea resurselor hidrominerale și carbogazoase, cu mare valoare terapeutică, a dat posibilitatea dezvoltării turismului balnear dar s-au dezvoltat totodată turismul montan și cel de sfârșit de săptămână.Pe teritoriul stațiunii sunt valorificate izvoarele de apă minerală carbogazoasă, clorurat-sodică, feruginoasă, calcică, magneziană. Capacitatea de cazare a complexului balnear Covasna însumează aproximativ 2300 de locuri în hotelurile "Dacia", "Hefaistos", "Montana", "Bradul", "Covasna", "Cerbul", "Căprioara".

Covasna este cunoscută și sub denumirea de 'Stațiunea celor 1000 de izvoare de sănătate", datorită climatului blând, a aerului puternic ionizat negativ, a cadrului natural deosebit de pitoresc. Resursele naturale curative sunt valorificate în bazele de tratament active pe întreaga durată a anului. În 1882, apa minerală provenită de la izvorul Horgasz a fost medaliată la Trieste.

ATRACȚII TURISTICE

Balta Dracului

Simbol al orașului, Balta Dracului este o erupție de noroi și gaze (oxizi de carbon și sulf), deschisă pentru public în 1881 și folosită inițial pentru tratament, orașul intrând astfel în rândul stațiunilor balneoclimatice. Conform tradiției, în anii 1700 acest fenomen al naturii era mai spre nord, dar în mod enigmatic s-a mutat în centru, lăsând în vechiul său loc un frate mai mic, "Mica Baltă a Dracului". Balta Dracului este, după opinia geologilor, o emanație de dioxid de carbon: apă minerală izvorâtă din adâncuri și cea freatică sunt menținute de gaze în vârtej, colcăind. În secolul al XIX-lea s-au produs mai multe erupții: în 1837, 1857, 1864 și 1885, cea mai mare fiind în anul 1837. În prezent, vulcanul Balta Dracului este complet inofensiv, ultima mare erupție având loc în 1984.

Mocănița

O atracție turistică a orașului este trenul cu ecartament redus ("mocănița"), alături de trenul cu plan înclinat care leagă Covasna de comuna Comandău. Nefolosită în prezent, pentru repunerea în funcțiune a "mocăniței" sunt necesare pe de o parte repararea întregii linii, iar pe de altă parte clarificarea drepturilor de proprietate.

Trenul cu plan înclinat

La jumătatea liniei ferate dintre Covasna și Comandău poate fi văzut un monument unic al istoriei industriale: linia de cale ferată de plan înclinat, proiectată și realizată în anul 1892 de către inginerul Emil Lux. Principiul de funcționare este simplu: vagoneta încărcată pornește de pe deal spre vale datorită gravitației, trăgând în sus cealaltă vagonetă, legată de prima cu un cablu de oțel. Frânarea era dirijată din stația de sus a liniei. Nici trenul cu plan înclinat nu este funcțional în zilele noastre.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.