Costumul indian

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.86

nivel: Liceu

Dupa conditiile, existente in India antica, femeia era lipsita de drepturi si nu avea bogatii, in afara de cele pe care le purta.
Induti erau cei mai mari posesori de bijuterii. Femeile din familiile sarace posedau in deosebi bijuterii ieftine din cupru, bronz, sticla, bogatatii - insa bijuterii din metale scumpe. Existau bijuterii pentru par si frunte, cercei, inele, pentru nas, diverse c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Costumul indian

Dupa conditiile, existente in India antica, femeia era lipsita de drepturi si nu avea bogatii, in afara de cele pe care le purta.
Induti erau cei mai mari posesori de bijuterii. Femeile din familiile sarace posedau in deosebi bijuterii ieftine din cupru, bronz, sticla, bogatatii - insa bijuterii din metale scumpe. Existau bijuterii pentru par si frunte, cercei, inele, pentru nas, diverse coliere, bratari, purtate la antebrat sau incheietura miinei, inele pentru miini si picioare, bratari pentru picioare, cureli cu catarama.

Bijuteriile erau confectionate si din scoici, oasele elefantilor, corali, perle, din semintele diferitor cereale, simburii fructelor si pomusoarelor, ceramica,lacurilor cu sticla colorata. Diferenta principala a bogatiei sferei sociale era calitatea si cantitatea tesaturilor, folosite pentru costum, decoratiile si bijuteriile.
Banda de pe solduri - dhoti - baza costumului national indian. Dhoti - este dunga dreapta din tesatura cu lungimea de la 2 pina 5 m, cu care se drapeaza picioarele si soldurile. Existau mai multe modalitati de a drapa dhoti.

Alt articol al costumului masculin - pelerina. Ea reprezinta o dunga dreptunghiulara, pe care o asezau din spate spre fata, o incrucisau pe piept, dupa care ambele capete le aruncau peste umeri. Aceasta imbracaminte o purtau regii indieni, suita regala si ostasii.
Descoperirile, referite la mileniul III i.e.n., ne permit de a vorbi despre pelerina, care se arunca (la barbati) peste umarul sting, dar in dreapta trecea sub suoara. La acest tip se referea si imbracamintea "nivi" - o bucata de tesatura, infasurat in jurul taliei, in asa fel ca pe abdomen sa formeze niste cute.

Aceste elemente intrau in compozitia costumului feminin si masculin si reprezinta principala imbracaminte necusuta moderna in India (rochia feminina - sari, masculina - dhoti), pastrata in multe variante de imbracare si moduri de purtare a plapumei.
Sari -forma traditionala de drapare a imbracamintei feminine. Sari indiana se deosebeste prin multimea metodelor de drapare, legarea partii libere a rochiei, formarea aranjarii cutelor s.a. Aceste calitasi a lui sari reprezinta o oarecare determinare, semnul celui ce poarta rochii.

Sari - cea mai exceptionala si frumoasa parte a costumului indian. Toate metodele de drapare au asemanarea - in toate cazurile sari se infasoara de jos in sus. Cea mai simpla metoda de imbracare a lui sari este infasurarea tesaturii o data sau de doua ori in jurul soldurilor in asa fel, ca sa formeze o fusta cu lungimea pina la glezne sau chiar si calcii. Tesatura ramasa este drapata in partea de sus a corpului.
De obicei pentru sari se foloseste materialul alb nevopsit, citeodata cu desen la margini si jos; exista de asemenea sari cu dungi colorate si culorile cele mai vii din matase sau batistul fin cu franjuri lungi aurii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.