Costul celui de-al Doilea Razboi Mondial

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.69

nivel: Liceu

Istoricii aerului au ramas impartitii in legatura cu efectivul bombardarii de noapte aeriana a RAF - ului asupra Germaniei. Multii sugereaza ca in general nu si-a in deplinit obiectivele si resursele pentru bombardare ar fi putut fi investite in alta parte, ca in estul de mijloc sau estul indepartat sau in batalia pentru Atlantic.

Altii insista ca efectele colaterale asupra indust[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Costul celui de-al Doilea Razboi Mondial

Istoricii aerului au ramas impartitii in legatura cu efectivul bombardarii de noapte aeriana a RAF - ului asupra Germaniei. Multii sugereaza ca in general nu si-a in deplinit obiectivele si resursele pentru bombardare ar fi putut fi investite in alta parte, ca in estul de mijloc sau estul indepartat sau in batalia pentru Atlantic.

Altii insista ca efectele colaterale asupra industriilor si comunicatiilor Germaniei au facut un impact decisiv asupra potentialului de razboi al Germaniei - fara de care limitele militaro - industriale ale Germaniei dupa 1943 ar fi fost si mai impresionante. Este putin indoiala despre aceasta, in ciuda pierderilor imense, precizia Army Air Force ale SUA in bombardare asupra infrastucturii industriale ale Germaniei, in special uleiul si comunicatiile si progresiva distrugere a fortelor luptatoare pentru aparare a Germaniei au avut un impact major asupra capabilitatiilor de lupta a Germaniei.

Oricum,cand americanii au inceput bombardarea aeriana a oraselor si oraselelor japoneze in 1944 si 1945 parea ca a avut un mic efect asupra oamenilor Japoniei care au continuat sa lupte, pana la caderea bombei atomice si a declaratiei de razboi a Uniunii Sovietice, l-au convins pe imparat si pe cei mai apropiati sfatuitorii ca Japonia trebuie sa se predea s-au sa fie total ocupata.

Civilii erau de asemenea afectati si in alte moduri. Multi erau fortati in muncitori sclavi in industriile armamentului si fabricile germane, in timp ce francezi, belgieni, olandezi si italieni erau transportati in Germania pentru a lucra in fabricile sale. multi dintre muncitori sclavi erau infometati pana la moarte. Germanii de asemenea au epuizat intr-un mod dur resursele tarii lor ocupate ca Franta si Tarile de Jos pana cand au realizat ca este mai profitabil efortul de razboi german de a pastra muncitori si resursele acestor tarii pentru a produce armament esential si alte bunuri.

Civilii la fel de bine ca fosti soldati, in tarile ocupate s-au unit in bande de guerila - ca Marquis in Franta, sub pamant in Singapore si partizani in Iugoslavia - penru a taia comunicatiile si a sabota industriile controlate ale Axelor. Holocaustul:De departe cel mai inspaimantator eveniment a fost uciderea deliberata a 5 milioane de femei, barbati si copii evrei deportati din Germania, Polonia si alte tari ocupate de tabere de concentrare naziste.

Aceasta a fost "Solutia Finala" la "problema" evreiasca. Inainte de razboi, persecutia evreilor in Germania si mai tarziu in Austria si Cehoslovacia, a luat forma concedierii lor de la munca, confiscarea proprietatilor si arest preventiv si variate alte umilinte, ca fortarea lor sa poarte Steaua lui David in public.Inainte de 1942, unitati germane speciale au omorat cu indiscriminare evrei, polonezi si comisari rusii bolsevici capturati in Polonia si Rusia.

In 1942 o conferinta a oficialilor germani a dezvaluit planuri pentru o apropriere mai "stiintifica", Holocaustul, care includea sa stranga laolalta acesti oameni - la fel ca alte grupuri tintite ca tiganii si homosexuali - in tabere de executie, unde erau exterminati in camere cu gaz si apoi incinerati. In unele tabere, 10000 din acesti nenorocosi erau gazati in fiecare zi.

Nu este stiut cati germani si colaboratori din teritoriile ocupate erau implicati si coimplicati in uciderea in masa, dar clar nu a fost oprit, cum a fost crezut imediat dupa razboi, la Heinrich Himmler si anturajul sau si cativa servitori civili germani si oficiali ai politiei, cu cantitatea de populatie germana nestiutoare de cea ce se intampla, retea de vinovati pare a fi fost mai mare decat atat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.