Costin D.Nenitescu - cel mai mare chimist

1x punct

categorie: Chimie

nota: 9.80

nivel: Liceu

Ca student admira spiritul novator al unora dintre profesorii sai.A fost unul dintre studentii preferati ai lui Hans Fischer, cu care a sustinut si teza de doctorat cu tema "Contributii la sinteza produselor de degradare acida a colorantului sangelui", Munchen,1925.La numai 23 de ani devine asistent la Universitatea din Bucuresti, iar in 1935 ocupa prin concurs catedra de chimie organica de la I[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Costin D.Nenitescu - cel mai mare chimist

Ca student admira spiritul novator al unora dintre profesorii sai.A fost unul dintre studentii preferati ai lui Hans Fischer, cu care a sustinut si teza de doctorat cu tema "Contributii la sinteza produselor de degradare acida a colorantului sangelui", Munchen,1925.La numai 23 de ani devine asistent la Universitatea din Bucuresti, iar in 1935 ocupa prin concurs catedra de chimie organica de la Institutul Politehnic Bucuresti.

In 1928 publica prima editie a cartii de Chimie organica, in doua volume, care va cunoaste 8 editii.Tratatul de Chimie generala cuprinde cursul din perioada 1928-1935, predat la Universitatea din Bucuresti. Inca de la inceputul anilor '30 intreprinde cercetari sistematice privind reactiile catalizate de AlCl3. A colaborat cu doua mari capitole la lucrarea " Carbonium Ions" , aparuta in SUA.

In 1968 sustine o comunicare la Universitatea Harvard in care prezinta rezultatele originale obtinute in cercetarea ciclobutadienei. Activitatea de cercetare este concretizata in peste 200 de comunicari. A desfasurat o intensa activitate in domeniul tehnic - stiintific, sprijinind dezvoltarea industriei chimice romanesti.Realizeaza o serie de descoperiri si inventii care ii poarta numele: sinteza Nenitescu, hidrocarbura Nenitescu, dimerul Nenitescu, diclorura Nenitescu etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.