Corpul uman

7x puncte

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Petemaacestui aspect exista o afirmatiecespuneca "jumatate de viata, omulconsumasanatateasapentru a castigatotibanii, iarintimpulramas - consumatotibaniipentru a-siredobandisanatateape care a pierdut-o".Cum sa facem astfel, incat sa traim fara sa ne imbolnavim, fara sa pierdem calitatea vietii, concomitent, sa muncim eficient, sa ne dezvoltam si sa primim de la viata maximum de energie? In primul [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Corpul uman

Petemaacestui aspect exista o afirmatiecespuneca "jumatate de viata, omulconsumasanatateasapentru a castigatotibanii, iarintimpulramas - consumatotibaniipentru a-siredobandisanatateape care a pierdut-o".Cum sa facem astfel, incat sa traim fara sa ne imbolnavim, fara sa pierdem calitatea vietii, concomitent, sa muncim eficient, sa ne dezvoltam si sa primim de la viata maximum de energie? In primul rand, trebuie sa cunoastem cat mai bine corpul pe care il avem. De aceea, am incercat sa cuprind in acest site cat mai multe informatii folositoare despre bolile si problemele medicale pe care le intampinam de-alungul vietii.

Corpul uman este un nesfarsit univers al misterelor la care am avut acces treptat si pe care avem datoria de a-l descoperi. Insa, foarte putini se gandesc ca si organismul nostru are nevoie sa-l cunoastem, sa-l studiem. In loc de fiziologie, anatomie, dietologie, arta de comunicare si altele care au o importanta vitala, invatam protectia civila. E nevoie sa ne conturam prioritatile, fiindca organismul nostru nu trebuie studiat inainte de moarte, ci de la nastere, din frageda copilarie, cu toate mijloacele si posibilitatile, pentru fiecare nivel de dezvoltare a omului.

Cunostintele despre organismul propriu sunt unice, interesante, uimitoare - nu este nimic in tot universul mai interesant, decat tu insuti. Din pacate, noi incepem sa constientizam si sa pretuim aceasta prea tarziu, atunci cand suntem nevoiti sa investim multe eforturi in a ne reintoarce la ceea ce am pierdut - sanatatea noastra.Pentru a trai mult, nu trebuie decat sa fim atenti la modul de viata pe care il ducem. Fiecare dintre noi are acest drept. Trebuie doar sa facem cunostinta cu legile naturii, cu aceste legi ale naturii care ne mentin organismul viu si apt de activitate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.