Corpul uman

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.96

nivel: Facultate

De la amintiri, la stiinta evolutie si cunoasterea corpului uman nu sunt decat cativa pasi. Din cele mai vechi timpuri, tipologiile umane legate de fizic au fost bine stabilite. Rationamentul poate continua daca luam in considerare perioada dinaintea Evului Mediu, cand plinatatea fizica era un simbol clar al buna-starii. Femeile pline, cu forme inaintate erau dorite, apreciate. Chiar si picturile [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Corpul uman

De la amintiri, la stiinta evolutie si cunoasterea corpului uman nu sunt decat cativa pasi. Din cele mai vechi timpuri, tipologiile umane legate de fizic au fost bine stabilite. Rationamentul poate continua daca luam in considerare perioada dinaintea Evului Mediu, cand plinatatea fizica era un simbol clar al buna-starii. Femeile pline, cu forme inaintate erau dorite, apreciate. Chiar si picturile sau icoanele care infatisau corpul uman erau realizate dupa acelasi principiu.

Aceasta conceptie, cu timpul s-a schimbat, astazi cautandu-se corpurile atletice, subtiri. Pentru a ajunge la acest standard oamenii din ziua de azi apeleaza la tot felul de modalitati, de slabire pana la exercitiu fizic. Fara a lua in considerare faptul ca fiecare dintre noi detine o anumita informatie genetic. Ea poate fi bineinteles dezvoltata, lucrata, dar niciodata schimbata.

Privitor la omul din ziua de astazi si fizicul lui, nu putem ignora alimentatia/stresul, factori care influenteaza in mod direct dezvoltarea corpului uman. Odata cu trecerea timpului, aceasta a devenit din ce in ce mai importanta in viata noastra, fie ca ne dam seama sau nu de acest lucru. Corpul uman este extreme de complex de la alcatuire pana la modalitati de ingrijire. O parte din cele mai importante organe ale corpului nostru sunt: creierul, inima, plamanii, ficatul si rinichii.
Cordul este un organ musculo-cavitar, de forma unui con, cu functie de pompa aspiro-respingatoare.

Aceasta functioneaza ca o pompa care face sa circule aproximativ 4 litri de sange in tot organismul. Contractia cardiaca permite expulzarea sangelui prin artere pana la organe. Relaxarea musculara permite umplerea inimii cu sange prin intermediul venelor.
Masurarea pulsului (la nivelul mainii si a gatului) permite observarea functiei cardiace. Frecventa cardiaca normala se incadreaza intre 70 si 75 de batai pe minut.

Asezare: inima se gaseste in sacul pericardic (in mediastinul mijlociu) prin intermediul caruia vine in raport cu organele invecinate.
Orientare: axul lung al cordului este oblic, dinspre posterior spre anterior, de la dreapta la stanga si dinspre superior spre inferior, astfel incat el va forma un unghi de aproximativ 45 cu toate planurile. Astfel baza cordului este orientata posterior, la dreapta si superior, proiectandu-se la nivel T4-T8.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.