Copilul rade - Intelepciunea si iubirea mea e jocul - Lucian Blaga

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.94

nivel: Liceu

Jocul este o metoda de mare eficienta, un important mijloc de educatie intelectuala extrem de eficient si atractiv care pune in valoare si antreneaza capacitatile creatoare ale copilului. Toti marii pedagogi si psihologi pledeaza pentru introducerea unor elemente de joc in procesul instructiv-educativ si nu numai la scolarii mici. Totusi, epoca noastra este cea care a facut din joc un adevarat ins[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Copilul rade - Intelepciunea si iubirea mea e jocul - Lucian Blaga

Jocul este o metoda de mare eficienta, un important mijloc de educatie intelectuala extrem de eficient si atractiv care pune in valoare si antreneaza capacitatile creatoare ale copilului. Toti marii pedagogi si psihologi pledeaza pentru introducerea unor elemente de joc in procesul instructiv-educativ si nu numai la scolarii mici. Totusi, epoca noastra este cea care a facut din joc un adevarat instrument educativ didactic.
"A juca" si "a invata" sunt activitati care se impaca perfect.

Invatarea nu trebuie sa fie neaparat plictisitoare si greoaie. Prin joc copilul invata mai usor, mai direct sa iubeasca, sa fie intelept, invata sa traiasca nu numai pentru el ci si pentru cei din jur. Si totul se petrece in mod placut, cu bucurie!
ANALIZA NOTIUNII DE JOC SI FUNDAMENTAREA PSIHOLOGICA A ACESTEIA
Fiecare copil este o individualitate aparte caracterizat prin trasaturi fizice si psihice proprii, care il disting de ceilalti. Nu numai prin infatisarea sa fizica, dar mai ales prin aspectele diferentiate ale proceselor psihice, un copil se deosebeste de ceilalti de aceeasi varsta cu el.

Unul, de exemplu, memoreaza greu, dar retine pentru multa vreme. Aceste trasaturi fac parte din particularitatile individuale ale copilului respectiv. Cercetarile psihologice si pedagogice au aratat ca dezvoltarea individuala nu are acelasi ritm in tot cursul vietii. Ea este mai accentuata pana la varsta de 20 de ani si mai lenta dupa aceasta varsta. Psihologii si pedagogii au mai stabilit ca in aceeasi perioada de varsta copiii prezinta profiluri asemanatoare. De exemplu, aproape toti copiii de la 3 la 7 ani se caracterizeaza prin unele trasaturi fizice si psihice comune.

Trasaturile ce sunt specifice copiilor de aceeasi varsta sunt, de fapt, particularitati de varsta. Pedagogia considera ca in stabilirea perioadelor de varsta trebuie sa se tina seama de factorul care determina dezvoltarea individuala, adica activitatea lui. Intre perioadele de varsta nu exista granite fixe, existand o stransa legatura intre ele. Trecerea de la una la alta nu are loc la intamplare, brusc, fiecare fiind o continuare fireasca a celei anterioare si o pregatire a celei ce urmeaza.

Varsta scolara mica este cea in care copilul frecventeaza clasele I-IV.
Cunoasterea particularitatilor anatomo-fiziologice si psihice ale copiilor de varsta scolara mica este de o mare importanta pentru invatator. Pentru a-i dezvolta personalitatea elevului trebuie sa stii care-i sunt posibilitatile, sa cunosti realitatea asupra careia vei actiona si pe care iti propui sa o transformi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.