Copilul meu nu se drogheaza

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.90

nivel: Liceu

Grupului de prieteni
Adolescenta este perioada de varsta cand tanarul incepe sa se instraineze de parintii lui, cand nu mai este asa apropiat de ei ca in copilarie. Aceasta indepartare de parinti este necesara pentru a construi un fel de spatiu psihologic numai al lui care sa-l ajute sa se cunoasca si sa se inteleaga mai bine.

Profesorul, ca autoritate, isi pierde atributul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Copilul meu nu se drogheaza

Grupului de prieteni
Adolescenta este perioada de varsta cand tanarul incepe sa se instraineze de parintii lui, cand nu mai este asa apropiat de ei ca in copilarie. Aceasta indepartare de parinti este necesara pentru a construi un fel de spatiu psihologic numai al lui care sa-l ajute sa se cunoasca si sa se inteleaga mai bine.

Profesorul, ca autoritate, isi pierde atributul de persoana care le stie pe toate si este vazut mai aproape de realitate: ca avand calitati si defecte. Uneori insa defectele sunt usor exagerate, din aceeasi dorinta a adolescentului de a se detasa de lumea celor mari, precum si datorita intransigentei specifice adolescentilor. Profesorii, ca si parintii construiesc acum o lume aparte, de care adolescentii incearca sa se detaseze pentru a se cunoaste mai bine. Creditul profesorilor fata de tanar nu mai este asa de mare ca pana acum.

Daca se indeparteaza de lumea adultilor, adolescentul se apropie in schimb de cei de aceeasi varsta carora le acorda mai multa credibilitate deoarece traiesc experiente asemanatoare si comunicarea cu ei se realizeata mai facil. Reperele si punctele de sprijin ale adolescentilor sunt acum prietenii.

2.Adolescentul este mai inclinat sa adopte
Comportamente conformiste, acceptate social
Comportamente neconformiste, care incalca normele si valorile sociale
Adolescentul, in dorinta de a se cunoaste pe sine adopta cat mai multe comportamente. El este dornic sa incerce cat mai multe, sa traiasca experiente cat mai variate si inedite. Exeperientele de limita situate cumva la granita celor incurajate de societate sunt foarte tentante pentru adolescent , pentru ca il ajuta sa-si testeze mai bine limitele.

Asa ca, adolescentul va incerca sau va fi tentat sa conduca o masina sub influenta alcoolului, sa se imbrace cat mai nonconformist astfel incat sa atraga atentia celorlati, sa riposteze obraznic la mania adultilor, sa guste din cat mai multe lucruri interzise pana atunci. Incercarea limitelor personale poate varia foarte mult de la un individ la altul. Intre aceste limite ramane totusi tendinta - prezenta la majoritatea adolescenailor - de a incerca, de a gusta din fructul oprit.

3. Adolescenta este o perioada:
In care tinerii stiu foarte bine cine sunt, care sunt valorile lor, ce este bine si ce e rau
De confuzie valorica
E. Erikson considera adolescenta drept o perioada de cautare a identitatii de sine. Acum principala intrebare care se iveste in mintea tanarului este: Cine sunt eu Adolescentul nu stie foarte exact cine este el, care sunt scopurile si principiile sale in viata, el cauta rtspunsuri la toate aceste intrebari. Fiind o perioada de cautare, de experimentare, este normala o oarecare confuzie fata de propria persoana, de valorile si idealul propriu despre viata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.